Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nuorena äidiksi

Kuva: Nuorena äidiksi

Minja Poikela, 17 vuotta, on nuori ja tuore äiti Porista. Hän sai 25.3.2010 ensimmäisen lapsensa, eli aivan jokin aika sitten. Synnytystä pelännyt Minja sai huomata, että ei se synnytys niin kamalaa ollutkaan ja olikin oikein reipas ensisynnyttäjä.

Raskaaksi tuleminen tuntui ensin hieman erikoiselta, eikä siitä oikein uskaltanut puhua, saati sitten kertoa kenellekään. Onneksi äidin tuki, sekä oikea asenne poistivat paniikin ja asiat oli vain hyväksyttävä sellaisina, kuin ne olivat. Äitinä oleminen onkin ollut paljon hienompaa, kuin hän oli edes pystynyt kuvittelemaan.
Lapsen syntymisen jälkeen, on Minjan elämä muuttunut paljon. Kavereiden kanssa oleilu on jäänyt vähemmälle sekä koulu oli jätettävä kesken. Vapaa-aikaa järjestyy aina välillä, kun Minjan äiti suostuu ottamaan tämän pienen puklailevan pojan hoitoonsa. Kuitenkin muutos on ollut kaikin puolin positiivinen. ”Kun on joku, joka on täysin riippuvainen sinusta, etkä voi jättää häntä minnekään, ei siinä kauheasti tule lähdettyä minnekään”.
Minja kertoo myös, että on hyvä saada lapsi nuorena. ”Sen kanssa jaksaa todella hyvin touhuta, kun itselläkin riittää paljon energiaa.” Touhuilemassa mukana on myös lapsen isä, joka tällä hetkellä on armeijassa, sekä asuu eri osoitteessa,  mutta viettää paljon aikaa yhdessä nuoren äidin ja lapsen kanssa.

Ulkoiluakin äiti ja aivan isänsä näköinen pikkuinen saavat tarpeeksi. Kävelylenkille tulee mentyä päivittäin, josta lapsi on erittäin tyytyväinen. ”Hän nukkuu paremmin ulkona ja varsinkin parvekkeella rattaissa nukkuminen on oikein mieluisaa puuhaa”, kertoo Minja.
Tästä herääkin mieleeni kysymys, miten yöt mahtavat sujua, ja hienosti ne kuulemma sujuvat. Vauvalla on hyvät unenlahjat ja äitinsä se herättää maksimissaan vain kaksi kertaa yössä. Välillä saattaa tulla öitä, jolloin äidin ei tarvitse herätä ollenkaan, vaan sekä lapsi, että äiti voivat nukkua yönsä hyvin ja sikeästi.
Varsinaisia kesäsuunnitelmia vauvan varalle ei vielä ole tiedossa, mutta yhdessä ystävän kanssa on tullut puhetta lähtemisestä kaksipäiväiselle mammaleirille. Tämä saattaisi olla ihan mielenkiintoinen kokemus ja pääsisi vaihtamaan kuulumisia muiden tuoreiden äitien kanssa.
Vielä lopuksi pyysin Minjaa antamaan vinkkejä muille juuri lapsen saaneille äideille, sekä samankaltaisessa tilanteessa oleville. Ei saa kuulemma stressata turhia eikä murehtia, mitä muut ihmiset sinusta ajattelevat. Kaiken a ja o on positiivinen mieli sekä asenne. Onhan oma lapsi sentään suurin ilo elämässä, mitä vain voi olla.

Anna Nybacka

7.5.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva