Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin Paholaisten tavoitteena mestaruus

Kuva: Porin Paholaisten tavoitteena mestaruus

Välivuoden jälkeen speedwayliigaan palaava Porin Moottorikerhon!pPaholaiset lähtee kauteen tavoitteenaan Suomen mestaruus. Tavoite on kova mutta realistinen, katsoo Moottoriliitossa ratalajien lajipäällikkönä toimiva "paholainen" Petri Meritähti.

- Meillä on tasaiset parit ja muutkin edellytykset menestymiseen, vaikka esimerkiksi Lahdesta tullee kova haaste, Meritähti ennakoi kahdeksan joukkueen liigaa.
Uusissa, entistäkin värikkäämmissä punamusta -paholaispuvuissa ajavassa joukkueessa on viisi porilaista ja kaksi muualta tullutta vahvistusta. Hyväkuntoisella kotiradalla Yyterissä on hyvä harjoitella ja pitää voittovirettä yllä. Joukkuekilpailussa ajaa kaksi paria, muut ovat varalla.
- Viime kausi kaatui talousvaikeuksiin, mutta nyt sekin puoli on kunnossa ja nälkä menestymiseen kova.
Meritähti tunnustaa speedwayn olevan Porissa motocrossia pienemmän lajin. Ajajilla on kuitenkin yleensä välttämättömät kaksi pyörää kullakin, vaikka näiden pyörien saatavuus on crossiajokkeja vaikeampi.Varusteita saa, ne kun voivat jalkineita lukuun ottamatta olla samat kuin crossaajilla.Alta kolmessa sekunnissa 100 km/h nopeuden saavuttavat, ovaalirataa vastapäivään 80-130 km/h nopeudella kiitävät ajokit kuluttavat metanolin lisäksi varsinkin renkaiden sisäkanttia, mutta kääntämällä saadaan renkaille toinen elämä. Varaa tuhlaukseen ei ole.
- Usein ennen kautta käymme ostosmatkalla Ruotsissa, jossa valikoimat joka tavalla ovat moninkertaiset täkäläisiin verrattuna, Meritähti kertoo.

Perusporilaisista ovat Paholaisissa tälläkin kaudella myös Marko Suojanen ja Petri Koskela.
- Tämä on aggressiivinen, kaiken keskittymisen ja onnistumisen vaativa laji. Niin kauan kun saa kicksejä, on ajettava, Suojanen perustelee.
Petri Koskela ajoi ensin crossia, mutta sitten speedway vei miehen.
- Kun lyödään kaukaloon jarruttomalle pyörälle, on se miehekästä, Koskela virnistää. Isä Antero laskee olevansa pojan kanssa radoilla jo 17. kauttaan. Aina löytyy uutta ja innostavaa, vaikka yksi huonompikin asia tuntuu rämäpäätä seuraavan.
- Ei vielä kautta, ettei ole ambulanssilla radalta viety, vaikka mitään pahempaa ei olekaan sattunut, isä kertoo.
Paholaisten joukkueen näkee ensimmäisen kerran tositoimissa Yyterissä helatorstaina kansainvälisissä ajoissa. Vieraita tulee mm. Ruotsista. Pari päivää myöhemmin on radalla mikrospeedway -leiri, johon osallistuu lapsia 3-vuotiaista alkaen.

Markku Lehtisalo

7.5.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva