Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Ei jäänyt jossiteltavaa

Kuva: Ei jäänyt jossiteltavaa

Turun Palloseura on tämän vuoden jääkiekon Suomen mestari ja joukkueen kapteeni Ville Vahalahti pääsi nostamaan Kanada-maljaa Hämeenlinnan Rinkelinmäen jäähallissa. Tepsillä oli mahdollisuus katkaista finaalisarja jo suoraan neljällä finaaliottelulla tiistaina Turkuhallissa, mutta siellä HPK onnistui puuduttavalla pelillään viemään sarjan viidenteen otteluun. Jukka Rautakorpi Kerhon valmentajana onnistui Turussa, mutta keskiviikkona TPS:n valmentaja, Parkanon paroni, Kai Suikkanen oli ottanut opikseen ja nyt ei Kerholla ollut käytännössä minkäänlaista voittosaumaa, vaikka pitkään pystyikin pitämään peliä edes jonkinlaisessa jännitystilassa.

Runkosarjan kuudennelta sijalta finaaliin noussut TPS teki SM-liigahistoriaa monella tavalla, mutta ehkä mestaruuden työnäytteistä pitää ottaa esiin Rauman Lukon pudottaminen jopa 4-0 voitoin jatkosta ja sitten muserrettiin hallitseva mestari, Risto Dufvan JYP niin kovalla innolla, että jopa maallikko huomasi ratkaisun tapahtuneen siksi, että JYPiltä loppui välierässä niin sanotusti bensa!

Kuten Ostos-TV toteaa, niin ei tässä vielä kaikki. Nimittäin TPS joutui jokaiseen pudotuspelisarjaan altavastaajana, eli sekä Lukolla, JYPillä ja kaiken lisäksi runkosarjan vitosella, HPK:lla, oli kotietu!

Kun tästä joukkue nousee mestariksi, niin ei voi puhua onnenkantamoisesta. Jääkiekon Suomen mestaruutta ei tuurilla voiteta – sen takaavat jo pudotuspelien vaatimukset neljästä voitosta. TPS:n piti runnoa pois kotietu ensin Lukolta, sitten JYPiltä ja viimeksi vielä Kerholta.

Näitä suorituksia pidän henkilökohtaisesti suurempina yllätyksinä kuin TPS:n lopullista mestaruutta. Ei voittanut Lukko kumpaakaan kotiotteluaan, eikä HPK pystynyt siihen, vaikka sai yrittää peräti kolme kertaa Rinkelinmäellä.

Summasummarum – itse runkosarjassa TPS oli Porin Ässien pisteautomaatti. Tästä nousu mestaruuteen olikin sitten se suurin yllätys ja piste.

Jarmo Liuhalan Kiikarointia kokonaisuudessaan perjantain Uudessa Ajassa.

30.4.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva