Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Rompetoril…

Kuva: Rompetoril…

Taitaa ol jollekki iha outoo, mikä se semmone rompetori oikee o…? No niit pruukataa oorneerat tämä täst eri paikkakunnil kaike sorti romppeit kaupa ninko toritapahtuman. Rompet, jota mones huushollis o mast takkaa vaik kui, mut silti ko semmossii ruastuneit raurakappaleit tua framil ja myyntii, ni joku voi just sillo tehr elämäs löyrö vaik remontteeraamaas vanhaa tyämasinaa taik… Ny oli semmone rompetori Kokemäel se Tuahitorikirpputori pihas ja myyjii piisas piha täyrelt eikä kai ostajistka ollu pullaa..

Meki lährettii kattoo sattusko löytää muka jottai tarpeellist taik kerräämise kohteen olevaa kuppii taik kippaa. Oli kauhee kylmä aamupäivä ja tuuli passas just sihe toril ja pyäriki siin hiukka joka !psuuntaa. Määki vanha ihmine, ilma lakkii, avopäi muutama harmaa haiven pääs, oikee häpesi ja harmitteli konne plätsää ottanu päähä. Muute kyl oli lämmit roikkii pääl. Nii oli niil myyjilläkki oikee talvitamineet ja sit niil konnei ollu, oli naamarustinki valla vilusinisen ja suupiälet roikollas. No kyl kaupakäynti sit sai hymykarree nousee ja ahterinki siält takakonti suajist.

Oli siäl toonaa, nii karmeet ko ol voi ja samal sit tosi fiiniiki ja nätisti framil tällättyy. Jollaki myyjäl oli loorittai erillaisii kaffemukei ja ei ollu hintaka valla häävi. Kahrelkymmenel sentil sai näti ehhee muki, jos ny sattu semmost tarttee. Ole monnee kerttaa kriivannukki, et mää ain kyttää niit klasisii kirkkait vanhoi tuhkakuppei. Nykki löysi siält rompetorilt taas pari uut erillaist ja jourui pulittaa neljä euroo yhtees niist. Mul o vissi raja siin törsäämises, mitä saa maksaa ja joskus joutuuki harmittellee ko pyyretää nii liikaa, ettei millää malt ostaa vaik!p kui miäli tekiski.

Monellaisii vanhoi tyäkalui oli, ninko katteli yhre miähe pruvvaava millai toimis vanhat tukkisakset? Toimi kyl, mut hinta ei ollu kohrallas ostaja miälest. Jollaki oli kainalos keinuhevone ja Arapia toopikki näytti kelpaava. Semmost piänt turhaa krääsää ja tilpehöörii must oli vaik mil mital, muttei stää tiär vaik joku olis ollu just vail yhres romulooras trönöttävvää peltpurkkei avvaajaa oikee viä merkkituatet. Vanhoi kaljapulloiki oli valla rivikaupal ja kaffekuppei iha töpesköis pakattuin paljo. Moni taisi löytää sarjaas puuttuva palase niistki ja oli onnelline ninko määki muute löyröistäni.

Yks vanhempi frovva oli tuanu kassillise kalastajalankast virkkaamiis sänkypeitteetilkkui. Niit oli pinottai ja sillai et piisais kahremaattava ylitte tällättäväks, ko vaa estiks virkkais ne yhtee. Mitä maksaa, kysyi uteliaisuuttani silt frovvalt ja viäres kököttävä vastas et kyl ainaki parisattaa euroo tarttis saar.. Liäkö sit joku nii paljo lainka niist näteist, hyvi kyl virkatuist tilkuist maksanu, konnettei käsityät juurka osat värtteerat ja kuimonel siäl ny semmossii rahoi fölis oli. Taik ei silti, toiset kantaa rahhaa pörssisäs” konnei stää koskaa tiär, jos sattus jossai mennee jottai halval”, ninko joku äijä pruukaa sannoo…

Ei se tuttui rookaamine, ostoste tekemine siin viä kaikki ollu. Siält kirppari ovipiälest sai makoski täytee vaik syämäl krillatu makkara taik herkuttelemal isol muuripohjaplätil. Me ei sorruttu sentää !pkumpaakaa, pysättii kyl tuloreisul kaffeel sihe Nakkila paikkeil olevaa kaffetuppaa ja voi kyl hyväl syyl vaik reklameeratakki sevverra, ette ol koskaa nii hyvvää munkkipossuu syäny ko siäl. Koton sit mää paistoi tämä kevvää ensmäiset silakkapiffit pihal ja hyvvii oli nekki….

Ulla Leino

23.4.2010 08:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva