Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Anneli Auer vakuuttaa edelleen syyttömyyttään

Viiden ensimmäisen oikeudenkäyntipäivän aikana ei vielä saatu läpimurtoa nk. Ulvilan surmassa. Anneli Auer kiistää surmanneensa miehensä Jukka S. Lahden ja väittää edelleen syylliseksi rikkomastaan ikkunasta taloon tunkeutunutta ja samasta aukosta poistunutta tuntematonta tekijää.

 

Viidennen päivän viimeinen todistaja, keskusrikospoliisin rikosylikonstaapeli Jorma Hautala totesi ”valheenpaljatustestiä luotettavamman” jälkimuistitestin osoittavan Anneli Auerin puhuvan muunneltua totuutta väittäessään olevansa tietämätön mm. surmaajan henkilöllisyydestä ja surmavälineestä. Hautalan mukaan testin luotettavuus on 80 prosenttia, mutta se on vapaaehtoinen eikä sillä ole laillista painoa.

Useat poliisit kertoivat oikeudessa epäilleensä alusta saakka Auerin syyllisyyttä. Näin oli tehnyt mm. ensimmäisenä kollegansa kanssa paikalle kiirehtinyt vanhempi konstaapeli Tuomas Härmä. Hän kertoi muutamista tekemistään havainnoista, joiden mukaan tapahtumat ja kaikki paikat eivät oikein täsmänneet. Auer ei myöskään osoittanut mitään tunteita, ei pyytänyt apua miehelleen, vaan pelkästään katseli.

- Pois lähtiessä sanoin partiokaveri Ari Laakkoselle, että nainen on tekijä.

Poliisi on saanut arvostelua etsittäessä pitkään vain ulkopuolista surmaajaa, jonka Anneli Auer oli heti alussa uskonut olevan miehensä työpaikasta Luvatasta. Oikeudessa poliisit sovittivat väärälle linjalle lähtemisen viittaa silloiselle tutkinnanjohtajalle Juha Joutsenlahdelle.

- Tutkinnanjohtaja linjaa tutkintalinjat, totesi lyhyesti rikosylikonstaapeli Esa Koivuniemi.

- Ensimmäisen videokuulustelun jälkeen totesin Joutsenlahdelle, että kuulustelimme tekijää, kertoi vanhempi rikoskonstaapeli Jyrki Tuomi. Tuomen mukaan myös tapahtuman yhteydessä pitkään etsitty punainen Volvo on heikossa valaistuksessa nähtynä saattanut sittenkin olla väriltään aivan muuta.

Syyttäjän mukaan Anneli Auer tappoi miehensä ankaran riitelyn päätteeksi aamuyöllä 1.12.2006. Oikeudessa syyttäjäpari Jarmo Valkama ja Kalle Kulmala toivat esiin parin erimielisyyksiä mm. lasten kurinpidossa. Jukka S. Lahti saattoi rangaistukseksi laittaa lapsen kylmään suihkuun tai ulos. Hän suhtautui kylmäkiskoisesti myös vanhimman, 9-vuotiaan, ystävään. Tytär oli myös kertonut ystävälleen vanhempiensa tulevasta avioerosta.

- Jukka kohteli yleensä lapsia hyvin, vaikka joskus oli kotiarestia, kylmä suihku ja ulosajoja ainakin kesällä, joskus talvellakin, Auer kertoi lisäten, että ”kyllä se minunkin mielestä kävi”.

Kuin todistaakseen parin hyviä välejä ja miehensä aiheellista ärtymystä hän kertoi tapauksesta, jolloin tytär oli tullut yllättäen vanhempien huoneeseen kesken näiden lemmenleikkien.

Poliisien mukaan kuusihenkisen perheen koti oli poikkeuksellisen epäsiisti. Kerrottiin suuresta pyykkikasasta, puolen metrin tavarapinoista, kuolleista kukkasista ja muusta. Eräs poliisi kertoi joutuneensa menemään välillä ulos hengittämään, kun tutkittavan paikan pöly vaikeutti hengitystä. Siistejä olivat autotalli ja ulkovarasto.

Anneli Auer on tunnustanut olevansa syyllinen surmaan. Hän on kuitenkin ne peruuttanut todeten tunnustaneensa vain oltuaan äärimmäisen väsynyt ja painostettu.
Oikeudenkäynti jatkuu ensi viikon torst

aina ja tarvittaessa yli seuraavankin viikon. Puolustuksen nimeämänä todistajana on vielä kuulematta mm. ensimmäinen tutkinnanjohtaja, rikoskomisario Juha Joutsenlahti.

Markku Lehtisalo

23.4.2010 08:30

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva