Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

SDP ja Satakunta etsivät suuntaansa

Satakunnan sosialidemokraattien järjestämä Suuntaseminaari etsi tietä tulevaisuuteen niin itse puolueelle kuin Satakunnallekin. Vilkas ja aikataulut rikki paukuttanut keskustelu tiivistyi siihen, että nyt pitää hymistelyn loppua ja kissa nostaa pöydälle.

 

- Tämä oli viides ja selvästi paras Suuntaseminaari, jonka olemme järjestäneet, Satakunnan sosialidemokraattien toiminnanjohtaja Jukka Pirttinen sanoi reilusti yli kaksi tuntia kestäneen seminaarin päätyttyä lauantaina Huittisten kaupungintalon valtuustosalissa.

Lähtökuopat vilkkaalle keskustelulle kaivoivat hyvät alustajat, kansanedustaja Antti Kalliomäki, joka selvitti SDP:n suuntaa ja Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen, joka hymistelemättä pohti Satakunnan tilaa ja tulevaisuutta. Alustajia kommentoimassa oli SDP:n poliittisen osaston päällikkö Esa Suominen. Kirpeät lisämausteet seminaarikeitokseen tulivat yleisöltä.

Rauman kaupunginjohtaja Arno Miettinen halusi herättää keskustelua, ei hymistelyä tuomalla esiin näkökulmia ja tekemällä kysymyksiä, jotka olivat "omia, ei raumalaisia".

Satakunnalla on hyvät mahdollisuudet menestyä, mutta suunta on hukassa.

- Satakunnan maakunnallinen ohjaus ja sitoutuminen on heikkoa, väitti Miettinen pohtiessaan, onko Satakuntaliiton osaaminen ollut hyvää, miksi maakunnan kärkihankkeet ovat vanhan kertausta  ja onko Satakunnassa ylipäätään halua sitoutua yhteisiin päätöksiin riittävällä tavalla.

- Onko Pori veturi vai imuri? Onko meillä näkemystä, mihin ollaan menossa ja mikä pitkällä aikavälillä on edullista?

Satakuntalaiset ovat Miettisen mukaan todella kateellisia toisilleen, mikä on näkynyt MediRauman kehittämisessä.
Satakunnassa on maakunnan tasolla päättäjiä, jotka eivät ole omassa kunnassaan "politiikassa mukana", jolloin he ovat ns. "pihalla" kun oman kunnan kantaa ei tunneta päätöksiä tehtäessä.

- Kissa on nostettava pöydälle häntää myöden, aloitti seminaarikeskustelun Satakunnan sosialidemokraattien puheenjohtaja Harri Lehtonen.

Matti Hirvonen

Lue lisää tiistain uudesta Ajasta.

20.4.2010 08:12

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva