Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Elämästä Suomessa tänään

Kuva: Elämästä Suomessa tänään

Viime viikolla isotkin tiedotusvälineet kertoivat näyttävästi, että Aamulehden päätoimittaja Matti Apunen siirtyy EVA:n johtoon ja Apusen paikalle siirtyy Satakunnan Kansan päätoimittaja Jouko Jokinen. Porvarilehdissä siis tapahtui rotaatiota.

Sosialidemokraattisessa kodissa kasvanut Matti Apunen nosti Aamulehden tasolle, joka ei demareita piikittelemällä säily. Mielenkiintoista nyt nähdä, jatkuuko lehdessä Apusen luoma linja. Aamulehti on perinteisesti ollut hyvin oikeistolainen lehti, mutta Apusen aikana ja varmasti toimestakin se on ollut sitoutumatonkin. Esimerkiksi levikkialueen kokoomuslaisen kultakimpaleen Marja Tiuran edesottamuksia Aamulehti on käsitellyt hyvin tiukasti. Kokoomuksen jäsenkirjakaan ei ole varjellut Tiuraa. Mutta uuden päätoimittajan aikana ei Tampereen porvarien yöuni ole vaarassa, vakuutti porilainen toveri.

Täkäläinen porvarilehti Hämeen Sanomat sai päätoimittajansa Raumalta. Nyt kaadetaan noin kerran viikossa likasanko demarien päälle joko pääkirjoituksessa tai toimittajain kolumneissa. Toisaalta, lehteen saavat kirjoittaa myös täkäläiset demarikansanedustajat ja muutkin meikäläiset. Parisen vuotta pyynnöstä kirjoittelin minäkin säännöllisesti.
Isojen lehtien paikanvaihdot uutisoitiin näyttävästi. Toista se on tämmöisten pienten mutta lukijoilleen merkittävien lehtien kohdalla. Eikä kohta ole vaihdoista kirjoitettavaakaan, jos ensi kuun puoluekokouksemme vahvistaa sitä puoluejohdon linjaa, että piirilehdistä pitää päästä eroon. Sääliä ei tunneta. Ei tunnettu talvellakaan, kun puoluevaltuuston puheenjohtaja yksimielisesti porvareiden kanssa erotti Ylen Mikael Jungnerin sd. Edelleenkin jankutan, että Joensuun puoluekokouksessa pitää maakuntien väen löytää toisensa sekä yksimielisesti ja – selitteisesti estää maakuntien vähien demarilehtien näännyttämisaikeet.

Olin äskettäin kuuntelemassa europarlamentaarikko Mitro Repoa Idänpään työväentalolla. Sali oli täynnä väkeä. Ei ollut mikään yllätys, että tämä puhuja osaa ottaa kuulijansa. Saimme kuulla elävän kuvauksen ensikertalaisen edustajan työstä. Hyvän käsityksen siitä sai jo Mitro Revon sen lauantain ohjelmasta; aamulla klo 05.00 lähtö Joensuuhun puhumaan torintäyden yleisölle, sieltä Hämeenlinnaan ja sieltä vielä ehtooksi puhumaan Helsinkiin. Harvoin kuulee tällaisissa tilaisuuksissa yleisön niin paljon nauravankaan kuin nyt. Suosittelisin menemään kuulemaan ent. Isä Mitroa. Kuulemani ja tilaisuuden päätyttyä kahdenkeskisen keskustelumme perusteella sanoisin, että Mitro Revosta tulemme vielä kuulemaan.

Jos meno politiikan poluilla tämmöisenä jatkuu, saattaa ensi vuonna eduskuntavaalien äänestyspaikoille entistä harvempi viitsisi vääntäytyä. Kunnioitus poliitikkoja kohtaan on laskenut siitäkin huolimatta, että enemmistö kansanedustajista on ihan kunnon väkeä, työnsä huolella hoitavaa. Muutama mätämuna on saattanut entisen arvostetun ammattikunnan naurun- ja pilkanalaiseksi. Osansa saavat tästä ottaa nekin äänestäjät, joiden kannatus isolla rahalla ja porvarihallitusta lupaamalla saatiin. No nyt meillä sitten on juuri niin hyvä hallitus kuin rahalla saa.

Sopii kyllä sanoa sekin, että jos perinteisesti sosialidemokraatteja äänestävät olisivat nytkin äänensä meille antaneet, ei meillä tällaista hallitusta olisi. Miksi sitten eivät antaneet tai jättivät vaalit vallan väliin, sitä sopii miettiä. Kyllä varallisuusverojutut yms. tulevat vastaan edelleenkin.

Nyt meillä on kansan tahdon mukaisesti pääministeri, jonka huonoista polvista saa kärsiä koko kansa ja jonka huonomuistisuus kelpaa kohta jo Guinnessin Ennätysten kirjaan jne. Onkin syytä toivoa, että eduskuntaan pikimmiten perustettaisiin vielä yksi kerho lisää – muistikerho. Ja sille urheilukerhon johdolta mahdollisesti pelastuneet varat käyttöön.
Niille kirjanystäville, jotka mahdollisesti jo odottavat pääministerin muistelmia kerrottakoon, että aineiston vähyyden vuoksi niitä ei tule.

Timo Roos

20.4.2010 08:01

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva