Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aleksiina, 13, Porista on Lasten Parlamentin uusi puheenjohtaja

Kuva: Aleksiina, 13, Porista on  Lasten Parlamentin uusi puheenjohtaja

Suomen Lasten Parlamentin puheenjohtajaksi kaudelle 2010-2011 on valittu Aleksiina Astala. Aleksiina on peruskoulun kuudetta luokkaa käyvä edustaja Porista.

Kuva: Aleksiina Astala tapasi eduskunnassa porilaisen kansanedustajan Krista Kiurun.

- Mielestäni hyvä puheenjohtaja olisi aktiivinen, innokas, rohkea, auttava, ystävällinen, panostaisi siihen hommaan ja haluakin löytyisi. Haluaisin olla kannustavana esimerkkinä kaikille, ja kertoa rohkeasti mielipiteitäni. En tietenkään olisi suuna päänä joka paikassa, vaan haluaisin myös kuunnella muitten ideoita ja ajatuksia, Aleksiina kertoi puheenjohtajasuunnitelmistaan vaalikampanjoinnin aikana.

- Haluaisin, että meitä lapsia kuunneltaisiin enemmän, ja meidän ideat ja ajatukset vietäisiin eteenpäin ja otettaisiin tosissaan,hän toivoo.

Uusi puheenjohtaja sekä ensimmäiseksi varapuheenjohtajaksi valittu Petra Korpi-Tassi, 11, Kurikasta viettivät loppuviikosta Helsingissä varsinaisen päättäjätapaamispäivän, kun he tapasivat kansanedustaja Thomas Blomqvistin sekä hallituksen lasten, nuorten ja perheiden hyvinvoinnin politiikkaohjelman ohjelman johtajan Georg Henrik Wreden.

Thomas Blomqvist toimii Suomen Lasten Parlamentin eduskunnan neuvottelukunnan puheenjohtajana ja tapasi puheenjohtajien lisäksi Lasten Parlamentin edustajia koko maasta chatkeskustelussa, jossa aiheena olivat kouluruoka ja lasten liikunta.

Porilainen kansanedustaja ja kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Krista Kiuru keskusteli Lasten Parlamentin uuden puheenjohtajiston kanssa lasten kuulemisesta valtakunnallisesti ja omassa kunnassaan, ja kutsui mukaan keskusteluun eduskunnan käytävällä kulkeneen Eero Heinäluoman.

Aleksiina sai 64 prosenttia puheenjohtajavaalien toisen kierroksen äänistä. Lapset äänestivät puheenjohtajastaan verkkovaaleissa sähköisellä äänestyslomakkeella. Suomen Lasten Parlamentti on kuntien nimittämistä alakouluikäisistä edustajista koostuva lasten valtakunnallinen kuulemiskanava.

UA

16.4.2010 11:28

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva