Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Operaatio ”Hiekkapöly” alkoi taas Porissa

Kuva: Operaatio ”Hiekkapöly” alkoi taas Porissa

Porin tekninen palvelukeskus aloitti keskiviikkona katuhiekan puhdistusoperaation keskustan alueella. Täysitehoisesti puhdistukset käynnistyvät maanantaina, jolloin koko kalusto on liikkeellä.

- Katuhiekka poistetaan samalla kertaa liikennealueilta ja -viheriöiltä sekä puhdistetaan kadut ja kevyen liikenteen väylät.
- Hiekan poistotyöt hoituvat keskustan alueella reilussa viikossa. Koko kaupungin alueelta hiekat on poistettu 3-4 viikon kuluttua, viherhoitopäällikkö Veijo Marin kertoo.
Puhdistustoimista katualueella kertovat liikennemerkit asetetaan paikoilleen jo edeltävänä päivänä. Pysäköinnin kieltäviä merkkejä on hyvä noudattaa, jotta katualue saadaan kerralla pestyä. Pienikin puhdistamaton alue levittää haitallista katupölyä pitkälle ympäristöön.
Kaupungin katupölyoperaatiossa on mukana neljä yksikköä, jotka muodostuvat 6-7 koneesta. Kuhunkin yksikköön kuuluu kolme erilaista harjakonetta, kauhakuormaaja, kasteluauto ja kaksi traktoria tai kuorma-autoa.
Imulakaisukone poistaa hienoimman hiekkapölyn ennen kadun lopullista pesua.  
Veijo Marin korostaa, että katuhiekan puhdistuksen onnistumista auttaa, jos tonttien omistajien ja taloyhtiöiden vastuilla olevat jalkakäytävät puhdistetaan jo ennen tai samassa yhteydessä kuin Tekninen palvelukeskus tekee oman työnsä.
Hiekkaa ei saa poistaa kuivaharjauksella, vaan pöly pitää sitoa kastelemalla. Lehtipuhaltimen käyttö katuhiekan poistossa on ehdottomasti kielletty.

Maarit KauttoPäiväsaikaan kaupunki-ilma välttävää

Porin kaupungin ilmansuojeluinsinööri Jari Lampinen toteaa, että kuivalla säällä ympäriinsä pöllyävä hiekkapöly heikentää ilmanlaatua merkittävästi. Viime päivinä ilmanlaatu on Porissa ollut tyydyttävää, vilkkaimman liikenteen aikaan vain välttävää.
- Yöllä hiekka ja pöly laskeutuvat ja silloin ilmanlaatu on hyvää. Aamulla työmatkaliikenteen alettua hiekkapöly lähtee taas pölyämään ja ilmanlaatu heikkenee.
- Joissakin kaupungeissa on ilmanlaatu mennyt päivällä jopa huonon tai erittäin huonon puolelle, Porissa onneksi ei. Mitä nopeammin hiekka saadaan pois kaduilta sen parempi, Lampinen summaa.
Porin kaupungin ympäristöviraston internet-sivuilta löytyy päivittäin ajan tasalla oleva ilmanlaatuindeksi sekä runsaasti tietoa ilmanlaatuun vaikuttavista tekijöistä. Kiinnostuneiden kannattaa kurkata osoitteeseen:http://www.pori.fi/ymparisto/ilmantarkkailu/ilmantarkkailu.html.

16.4.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva