Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunnan ruukeille yhteinen markkinointi

Satakunnan ruukit, Euran Kauttua, Ulvilan Leineperi ja Noormarkun ruukki ovat aloittaneet yhteistyön, jonka tuloksena on jo valmistunut yhteinen esite.

 

Jatkossa on tulossa myös yhteinen kotisivusto ja kunkin kohteen matkailun parissa työskentelevät koulutetaan kertomaan myös naapuriruukista.
Vaikka ruukit ovat toisistaan poikkeavia, niiden yhteisenä nimittäjänä kulkee se, että Ahlström on vaikuttanut niissä kaikissa.
Yhteistyötä ruukkien kanssa viriteltiin hankkeiden kautta jo 1990-luvulla, mutta vasta nyt saatiin otettua viimeinen askel yhteisestä kehittämis- ja markkinointihankkeesta.
Euran kunnan yrityskehittäjä Harri Wiren uskoo hankkeen herättävän matkailullista huomiota. Tavoitteena onkin saada ruukit yhtä hyvin tunnetuksi, kuin Fiskarsin ruukkialue.
Kirsi Tupala Rauman seudun matkailusta näkee yhteismarkkinoinnin kautta avautuvan mahdollisuus nostaa ruukit yhdeksi Satakunnan kärkikohteista.
Ainakin mahdollisuuksia markkinoinnille on olemassa. Teemoja löytyy paljon, joiden ympärille voidaan räätälöidä erilaisia tuotepaketteja.
Kauttualta löytyy Aallon arkkitehtuurista, teollisuuteen ja taiteisiin. Leineperissä on yksi Suomen täydellisempiä ruukkialueita ja Suomen ainoa hahmossaan olevan masuuni keskellä toimivaa kylää. Noormarkussa ruukkitoiminta jää pienempään osaan, mutta kankivasaran kautta siihenkin päästään käsiksi ja siellä voidaankin keskittyä Ahlströmin henkiseen kotiympäristöön.

Noormarkun erikoisuus on Noormarkun klubi, joka avataan uudelleen remontoituna asiakkaille toukokuussa.
Aluetta voidaan kuvata omavaraiseksi, sillä sähkö ja lämpö tulevat omasta voimalaitoksesta ja ruokien raaka-aineet omasta metsästä tai omalta teurastamolta.
Samaan ketjuun tulee myös Kauttuan klubi, jossa A.Ahström aloitti jälleen ravintolatoiminnan omana toimintana. Tilat ovat olleet vuodesta 1995 lähtien vuokralla ulkopuolisilla yrittäjillä.
Kauttuan klubia markkinoidaan nyt entistä enemmän paikkana, johon kuka vaan voi poiketa, mutta samalla se toimii myös juhlapaikkana.
A.Ahlströmin keittiömestari Jukka Luojuskoski kertoo tarjonnassa säilyvän niin aamiaisen kuin lounaan ja uutena tulee asiakasryhmälle räätälöitävät ateriakokonaisuudet.
- Suuntaus on palata kohti länsi-suomalaisen maalaiskeittiön lähiruokien tarjontaan, kertoo Luojuskoski.
Arkisin tarjottava lounas koostuu raikkaista, tuoreista lähituotteista ja riista otetaan mukaan myös lounaslistalle, mutta hintaa on tarkistettu alaspäin.
- Mottona on se, että asiakas ei saa lähteä nälkäisenä pois. Annoskoot ovat hieman ketjuravintoloita painavampia, kuvaa Luojuskoski tarjontaa.

Jouko Veijonaho

13.4.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva