Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pekkarinen rohkaisee offshore-toimijoita verkostoitumaan

- Rohkaisen täkäläisiä offshore-toimijoita lyöttäytymään yhteen, jotta voivat rynnistää maailman mittakaavassa isoille markkinoille. Omalta osaltani yritän helpottaa jalan saamista ovenrakoon Venäjän puolella, missä suuret markkinat ovat, kiteytti eilen Porissa ”Offshore - Suomen kasvava yritysverkosto” -seminaarissa puhunut elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen.

Kuva: Elinkeinoministeri Mauri Pekkarinen sukkuloi maanantaina Porissa sekä hyvinvointialan että offshore-alan seminaareissa. Lisäksi hän vieraili Luvata Oy:ssä ja osallistui keskustaväen iltatilaisuuteen.

 

Pekkarinen totesi tulleensa Poriin kuulemaan tarkemmin, minkälaisia toiveita seudun offshore-teollisuudella on. On tärkeää, että ala itse tunnistaa omat pullonkaulansa.
- Valtion rooli on rahoittaa alan koulutusta ja tutkimusta sekä edistää vientiä ja kansainvälisyyttä.
- Olemme juuri venäläisen kollegani Hristenkon kanssa sopineet, että selvittelemme valtiollisen sateenvarjon rakentamista. Venäjällä valtion rooli näin suurissa hankkeissa on vahva, eikä niihin ole ulkomaisten yritysten helppo päästä mukaan, Pekkarinen korosti.

Porin offshore-seminaarissa kartoitettiin alan tulevaisuudennäkymiä. Suomen meriteollisuus aikoo vastata kansainvälisiin haasteisiin laajalla verkostohankkeella. Hankkeen alla kehitetään offshore-alan yhteistä strategiaa, toimintaympäristöä ja uusia liiketoimintamalleja.
Verkostohanketta on valmisteltu Offshore Technology Centerin ja Prizztech Oy:n hallinnoiman Meriklusteriohjelman yhteistyönä. Satakunnalla on valtakunnallinen vastuu offshore-alan kehittämisestä Meriklusteriohjelmassa.
Potentiaalisia mahdollisuuksia Suomen offshore-teollisuudelle tarjoavat erityisesti Venäjällä ja Brasiliassa toteutettavat suuret alan kehitysohjelmat.
Alan tuotteet ja palvelut kehittyvät yhä monipuolisemmiksi ja tämän myötä on panostettava koulutukseen ja tutkimukseen. Satakunnan ammattikorkeakoulu onkin jo käynnistänyt uusia meriteollisuuden ja offshore-alan opintokokonaisuuksia ja tutkimushankkeita.

Maarit KauttoEi ydinvoimapaljastusta

Elinkeinoministeri Pekkarinen ei eilen Porissa antanut vastausta siihen, kuinka vahvoilla Olkiluoto on mahdollisen neljännen ydinvoimalan sijoituspaikaksi. Hän totesi julkistavansa esityksensä kuluvan kuun aikana, kunhan on saanut kokonaisnäkemyksen muun muassa poliittisten ryhmien ajatuksista.
Pekkariselle jätettiin Satakuntaliiton kannanotto, jossa taustoitetaan Olkiluodon kilpailuetuja lisäydinvoiman rakentamisessa.
Satakuntaliitto korostaa, että Olkiluoto 4 on kokonaisedullisin ja nopeimmin toteutettavissa oleva ydinvoimahanke. TVO:n jo olemassa olevat Olkiluodon laitosyksiköt sekä valmistuva OL 3 -hanke luovat vahvan infrastruktuurin, joka mahdollistaa seuraavan ydinvoimalan toteutukselle huomattavan edullisen taloudellisen lähtökohdan.
Olkiluodossa on myös lisärakentamiselle kaavalliset valmiudet, joten OL 4 -hanke voitaisiin käynnistää ripeästi.
Hallituksen talousvaliokunnan sd-ryhmä julkisti niinikään eilen oman ydinvoimalupahakemusten 2+ ratkaisunsa. Ryhmä esittää nyt kahta ydinvoimalaitoslupaa ja seuraavan eduskunnan hyväksyttäväksi vielä kolmatta. Sd-ryhmän esitys on saatettu elinkeinoministeri Mauri Pekkarisen tietoon.
Talousvaliokunnan sosialidemokraattien esitys pitää sisällään myös oman paketin ja riittävän rahoituksen uusiutuvalle energialle.
Ryhmä korostaa, että ydinvoima on välivaiheen ratkaisu, joka auttaa päästöjen vähentämisen tavoitteissa. Uusiutuva energia taas on pitemmän tähtäyksen kestävä ratkaisu, Suomen uusi vientivaltti ja merkittävä työllistäjä.

13.4.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva