Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Nuorten työllisyysseteli ei innosta asiantuntijoita

Hallituksen kaavailema nuorten työllisyysseteli ei innosta etenkään alan asiantuntijoita. Pääministeri Matti Vanhasen (kesk) ideoimaa seteliä pidetään lähinnä nykyisten nuorten palkkatukien jatkeena, joka pahimmillaan saattaisi antaa nuorille turhaa toivoa työllistymiseen ja näin passivoittaa nuoria entistä enemmän.

 

Nuorten työllisyysseteli sai varsin tylyn vastaanoton keskiviikkona Porissa Demarinuorten järjestämässä nuorisotyöllisyysvoimalassa, jossa pohdittiin koko ajan heikentyvää työllisyystilannetta.

Työllisyysvoimalan paneelikeskustelussa oli mukana nuorten työllistämisen kanssa painivia asiantuntijoita sekä ay-liikkeen, elinkeinoelämän ja päättäjien edustajia.

Porin kaupungin nuorten työpajan esimies Janne Suomala kyseli, että toisiko työllisyysseteli jotakin todellista uutta nuorten työllistämiseen?

- Meillä on jo nyt yrityksille maksettava nuorten palkkatuki sekä joukko muita tukimuotoja, joita terävöittämällä saataisiin varmasti parempia tuloksia, Suomala vastasi.

Myös työvoimaneuvoja Mari Järvinen Porin työvoiman palvelukeskuksesta totesi, ettei seteli ole sinänsä pelastus tai vastaus nuorisotyöttömyyteen.

Hänen mielestään tärkeintä on, että nuoren työnhakijan ja työnantajan välille saadaan kontakti, joita työvoimaviranomaiset yrittävät luoda ilman seteliäkin.

Jyrkimmin seteliin suhtautui ay-liikettä edustanut Palvelualojen ammattiliitto PAM:n valtuuston varapuheenjohtaja Anita Reunamo, jonka mukaan seteli voi pahimmillaan lyödä nuorta korville, jos hän se kädessään menee hakemaan yrityksestä töitä, mutta saa kielteisen vastauksen.

- Koska seteli ei ole mikään automaatti, se voi luoda nuorelle turhaa toivoa ja johtaa pettymykseen, joka taas saattaa passivoida nuorta. Työttömät nuoret eivät ansaitse enää yhtään iskua korvilleen, Reunamo sanoi.

Työnantajapuolta edustanut Elinkeinoelämän keskusliiton aluepäällikkö Pia Alvesalo sanoi, että käytännössä työvoimaviranomaisten antama seteli osoittaa vain sen, että työtä hakeva nuori on oikeutettu tukiin.

- Tukimuotojen kenttä on jo nyt laaja mutta myös sirpaleinen, ja yrittäjät eivät välttämättä tunne nykyisiäkään tukia. Tukiviidakkoa olisi selkeytettävä, Alvesalo sanoi.

Kuntapäättäjiä edustanut Porin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Anttilakin piti seteliä palkkatuen jatkeena.

- Se ei ole mikään taikatemppu nuorten työllistämiseksi. On myönteistä, että valtiovalta suuntaa varoja nuorten työllistämiseen, mutta toimien pitää olla myös järkeviä ja tehokkaita, Anttila sanoi.

Jukka Vilponiemi

9.4.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva