Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Koulupenkil…

Kuva: Koulupenkil…

Iha oikee lujitte, koulupenkil oltii pääsiäisviikol Uurekoivisto koulus. Sin oli käsketty oppilaitte mummut ja tuffat kuulustellee ja kattelee mimmost se o koulukäynti tännää. Kymmenelt oli määrä men koulul ja siäl sit koulu pihas kokkoonnuttii ja jokane freistas löytää omas muksui joukost. Mee flika poika, ko tuli ovest, ni syynäs koht et mis ollaa ja tuli treffaa meit enneko muitte knöösei kans sit trumffas pellaa jottai palloo ja melskaa.

Kello soi ja mukulat säntäs luakkiis ninko vauhkoontunu lauma ikkää. Meikäläiset kyytättii ja luakkii kuki omas mukkaa. Siin mee luakas oli kymmenkunt meit ikäimmeisii ja parikyment muksuu. Oli menos äirikiäle tunti täl kaksoisluakal, meinaa et oli nii viires ko kuuresluakkalaisiiki samas. Treenattii monemmoist, subjektii, predikaattii ja objektii. Opettaja kyseli ja sit katteltii esimerkkei taulult ja kirjast, alleviivattii ja ympyröitii oikeit vaihtoehtoi ja täyrennettii lauseit. Me vanhat istuttii iha siäl ommaimme viäres ja saatii helpat, jos oli tarvis. Yhres sit muksui kans funteerattii niit pikkusanoi, joit ennemailmas tartti melkoset litaniat muistaa ulkoo ninko, ja, kä, sekä, että, eli, tai, mutta, vaan, sillä, näet, nimittäin, että, jotta, kun, kui, koska, jos, vaikka, tai millai ne ny sit oikeesti menikä?? Sikko tuli tehtävät reeraa oli musiki vooro ja luakka esitti meil pääsiäislaulu reippaa ja riuska miäsopettajas säestäis niit pianol ja hyvi meni… Tunti hurahti äkkii ja kello soitti välitunnil. Sillaikaa ko muksut vilvesti ulkon oli meil aikusil kaffeetrahteeraus siin tampuuri pual. Oppilaist oli trahteeraajakki, jokka pitiki meist hualt. Nii oli nätisti kaikki tällätty framil et kyl passas vaa nauttii.

Seuraaval tunnil meiät viaraat tällättii istuu tooleinemme sin luaka ettee ja sit siält vastailtii oppilaitte etukättee värkkäämii kysymyksii meil. Kahrel oli oikee klapul listattun niit ja kysymykset oli monimuatosii. Niis pohrittii nii sapuskaa ko koulumatkoiki ja mont muut asjaa. Vertailu taisi tepsii..? Voorotelle me sit saatii suuvooro ittekuki ja juttu luisti. Jälki-istunnoist kuulusteltii usseempaa prohtaajaa ja muksut istu iha hiirehiljaa ja totisin klyyvari kalpeen. Kyl kai ne rankastukset kuullosti kamalilt tämäpäiväsee verrattun, konnei vissii opettaja saa kunnol eres mulkast oppilaasee ettei se vaa saa viunalet syrämmees.

Seuraava välitunninki aikan oli viäl trahteeraust ja sit tälläyryttii juhlasallii kuulustellee ja kattelee erellisel viikol ollee Talenttikilpailu antii. Oli pariki eri ikkäiste luakkai esityst, jois oli nii orkesteri ko lauluuki. Kaks poikaa esitti pinkviinikävelyy ja tais siin ol uimaliikkeikki ja toise poja persusta oli passelisti märkä vissii jo förskottii hankes harjottelust. Piänet ja taitavat flikat pyäritti lannevannet tosi hianosti musiki mukkaa ja saiki sit siit lopuks kolmanne sija kilpailus. Viäl oli pianistii, viulistii ja sit niit yhressäkki. Joku, olisko ollu kitaristi puuttu ja oli just sillo jääshou treeneis kai.. Voittajat oli sit valkannu oikee raati nii aikusist ko muksuistki. Voittajakaksikko flikat, toine pianos ja toine viulu trokkaa verelle esitti se viimevuatise euroviisuvoittokappalee. Kyl se oliki paras taputustenki mukkaa, vaik kaikki esitykset oli meist vanhoist hyvvii. Kuuluttajaki oli koululaine ja klaaras pestis.

Rehtori tuntu oleva tytyväine tähä isovanhempai viarailuu ja nii oli vissii meist viaraistakki suurin osa. Must tuntu, et oli trykiks päässy takasi koulupenkil ja saanu palauttaa miälees aikaa sillo joskus vuaskymmenii takas. Aikas kutaki… Kiitos.

9.4.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva