Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pudotuspelit katkolla tänään

Jääkiekon SM-liigan puolivälierät ovat kolmen parin kohdalla tänään jo kuudennessa pelissä ja varmuudella niistä joku saa sellaisen ratkaisun, että Turun Palloseuran seuraksi välieriin tulee lisää joukkueita. TPS hävisi runkosarjassa Rauman Lukolle kaikki neljä ottelua, mutta pisti sitten puolivälierissä pystyyn liigakauden suurimman yllätyksen ja lähetti Rauman Lukon kesälaitumille suoraan neljällä voitolla.

 

Kaikissa muissa ottelupareissa pelataan tänään jo kuudes ottelu ja huomenna viimeistään kaikki välieräparit ovat ratkenneet seitsemännessä ottelussa.

TPS teki sen mihin vain harva ennen puolivälieräsarjaa Lukkoa vastaan uskoi – vei kotiedun heti ensimmäisessä Rauman ottelussa loppunumeroin 2-4 ja pisti sen jälkeen oman maalinsa lukkoon, eikä päästänyt kahdessa seuraavassa pelissä maaliakaan omiin (5-0, 1-0). Vasta neljännessä ottelussa Turussa Lukko sai seuraavan maalinsa ja senkin pelatessaan viidellä kolmea vastaan. Mutta TPS klaarasi tämänkin pelin 4-2 ja oli välierissä jo ennen pääsiäistä (3. huhtikuuta) suoralla voittosarjalla – huh huh!

Muissa puolivälieriottelusarjoissa on ollut erittäin tasaista, sillä tänään pelataan ottelut Oulun Kärpät-JYP (voitot 2-3), Tappara-KalPa (voitot 2-3) ja HPK-HIFK (voitot 3-2).

Maanantaiset puolivälieräottelut olivat todellisia pudotuspelitaisteluja, sillä JYP ja Kärpät meni jatkoajalle ja vasta viidennen jatkoerän lopussa Kärppien Pavel Rosa onnistui ajassa 118.05 ohjaamaan Ilkka Mikkolan vedon JYPin verkkoon ja Kärpät 3-4 loppunumeroin kuudenteen peliin.

Kuopiossa KalPa oli todella tiukoilla Tampereen Tapparan kanssa ja Niiralassa ottelu päättyi jatkoerässä ajassa 68.48, jolloin ottelun sankari Sami Kapanen viimeisteli ottelun kolmannen maalinsa Janne Jalasvaaran syötöstä ja loppunumeroiksi 4-3.

Helsingissä HIIFK hallitsi jälleen ottelun alkua, mutta taas HPK tuli takaa ja Janne Laakkonen iski loppunumeroiksi 2-3 vain kuusi sekuntia ennen varsinaisen peliajan päättymistä. Nyt tänään kotietu on siis Kerholla Hämeenlinnassa. Näissä neljännesfinaaleissa ei kuitenkaan kotietu ole ollut merkittävässä osassa.

Mikäli tänään ei vielä neljättä voittoa mikään joukkueista kuitenkaan pysty ottamaan, niin jo huomenna pelataan tarvittaessa ottelut JYP-Kärpät, KalPa-Tappara ja HIFK-HPK. Siis huomenna välieräjoukkueet ovat kaikki viimeistään varmistuneet.
Välieräottelut alkavat jo lauantaina 10. huhtikuuta, joten kovilla muut kuin TPS ovat olleet. Tosin onko viikon pelaamattomuus sitten etu vai haitta Tepsille nähdään vasta silloin.

Ensimmäisistä pudotuspeleistä mukaan päässeet Tappara ja Kärpät ovat jo näyttäneet, että nyt pitää kokonaan unohtaa nimitys säälipleijarit! Rauman Lukon sijoitus – riippuen illan ja huomisen peleistä – on korkeintaan viides tämän kauden SM-liigassa. Todella tämä on suuri pettymys kauden uskomattomasti aloittaneelta Lukolta. Oppia ikä kaikki – tosipelit ovat käynnissä.

Jarmo Liuhala

7.4.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva