Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Suurtulvan vaara väistyi Kokemäenjoen vesistössä

Kuva: Suurtulvan vaara väistyi Kokemäenjoen vesistössä

Suurtulvien vaara Satakunnan joissa väistyi lämpimän pääsiäisen aikana. Vaikka virtaamat sekä Kokemäenjoen että Karvianjoen vesistössä vielä kasvavat tämän viikon aikana, niin viranomaisten mukaan suurtulvilta vältytään.

Vaikka lunta tänä talvena oli normaalia enemmän, sen kosteus oli kuitenkin suhteellisen vähäistä. Lisäksi lämmin sää on ohentanut jokien jääkansia niin, että suuret joet ovat jo vapaita jäistä. Näin ollen jääpatojen ja niiden aiheuttamien tulvien vaaraa ei enää juuri ole.

Varsinais-Suomen ELY-keskuksen mukaan kevättulvat ovat jo laskussa suurimmassa osassa Lounais-Suomea. Pääsiäisen aikana Loimijoki nousi Huittisten seudun alavilla mailla pelloille, mutta Loimijokikin on keskuksen mukaan nyt rauhoittumassa.

Lounais-Suomen suurimman joen eli Kokemäenjoen alajuoksun virtaama oli tiistaina noin 350 kuutiometriä sekunnissa, ja se saattaa nousta ensi viikonloppuun mennessä 500 kuutiometrin tasolle.

Pelastuspäällikkö Ilkka Vastamaa Satakunnan pelastuslaitokselta Porista piti Kokemäenjoen alaosan tulvavaaraa kuitenkin olemattomana, koska joki on vapaa jäistä.

- Kun merivesikään ei ole nyt erityisen korkealla, saa joki virrata vapaasti. Kevät tuli tulvien puolesta helposti, Vastamaa sanoi eilen.

Hänen mukaansa tilannetta helpotti se, että pakkasten aikaan Kokemanjokea säännösteltiin, ja pääuomassa oli koko talven ajan vettä vähän. Kun virtaama kasvoi, jääkansi meni rikki nopeasti.

Karvianjoen vesistössä tulvahuippu saavutettaneen ensi viikonloppuna. Tulvavirtaamat tulevat jäämään siellä normaalia tulvahuippua pienemmiksi, koska jokien jääkannet eivät talven jäljiltä olleet juurikaan keskimääräistä paksumpia, ja kasvaneet virtaamat ovat ohentaneet niitä.

Järvien tulvahuiput saavutetaan vasta huhtikuun loppupuolella, suurimmissa järvissä vasta toukokuun alussa. Viranomaiset eivät odota myöskään erityisen suuria järvitulvia.

Jukka Vilponiemi

7.4.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva