Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tavallaan maassa maan tavalla

Kuva: Tavallaan maassa maan tavalla

Muutaman vuoden kuluttua sitä tulee itsellekin taas pyöreitä vuosia täyteen. Tässä jo muutamaa vuotta ennen on tullut mietittyä, että kai sitä sentään sitten kunnon juhlat järjestetään. Viime aikoina vaan on pakannut poliittisissa piireissä synttärijuhlien kakkukynttilöiden käry jäämään päälle. Näin sekä isommissa että vähän pienemmissä piireissä. Omani aattelin sitten joskus pitää ihan ilman sponsoreita sellaisina tavallisen kansan iloisina kekkereinä. Hyvää seuraa, syömistä, juomista ja tietysti jalalla koreasti. Sen verran tietysti juhlapaikkaa ajattelin, että jos vaikka Euran upeaa työväentaloa hiukan alennetulla taksalla.

Onhan tässä nyt toki vielä muutama vuosi aikaakin kyseisiin juhliin, mutta jos luoja suo, niin lämpimästi vaan tervetuloa. Kukin tavallaan.

Nyt olisi sitten paikka auki. Kova paikka. Paikka räväkälle, itsensä täysillä likoon laittavalle, energiselle ja koko sydämeltään sosialidemokraattiselle henkilölle. Todelliselle persoonalle, joka antaa omat kasvonsa demareiden ykkösketjun käyttöön. Kyse on puolueemme tulevasta puoluesihteeristä, joka valitaan vaativaan tehtäväänsä toukokuun lopulla Joensuussa.

Nykyinen puoluesihteerimme Ari Korhonen valittiin mennä maanantaina Turun apulaiskaupunginjohtajaksi, joten nyt tarvitaan sitten uutta nimeä kehiin. Kiitoksia ja samalla onnittelut Arille. Niinhän se on, että hyvällä miehellä on aina ottajia.
Henkilökohtaisesti olen sitä mieltä, että viime vuosina olemme joutuneet liian usein vaihtamaan puoluesihteeriä. Puoluesihteerin kasvottuminen muulle kuin omalle joukollemme, on jäänyt vajanaiseksi. Uutta puoluesihteeriämme odottavatkin nyt kovat haasteet. Suurimpana tietysti runsaan vuoden päästä odottavat eduskuntavaalit, joissa kannatuksemme todellisesti mitataan seuraavan kerran. Totuushan on, että vaalityö on jo nyt käynnissä.

Puoluesihteerin työ alkaa täysillä samalla hetkellä, kun nimi valinnan jälkeen julistetaan Joensuussa. Sitä hommaa ei hoideta pelkästään tietokoneen näppäimiä painelemalla vaan raaka kenttätyö on kaiken perusta. Hyvä resepti voisi olla vahva itseluottamus, rohkea räväkkyys ja aimo annos positiivisia perkeleitä fiksulla tavalla. Tärkeää on, että tuleva puoluesihteerimme laittaa myös persoonaa peliin. Omalla tavallaan.

Demaripuheenjohtajisto kokoontui toissaviikonloppuna Vantaalle. Puheenjohtajisto hierarkian yläpäästä alapäähän. Tunnelma oli todella rapsakan positiivinen. Vuoden ensimmäinen neljännes on tuonut runsaiden lumien myötä vieläkin enemmän luottamusta puolueväkemme tekemiseen.

Puheenjohtajamme Jutta Urpilainen osoittaa hetki hetkellä yhä enemmän särmää, joka tarttuu koko kaartiimme. Eduskuntaryhmän puheenjohtajaksi valittu Eero Heinäluoma on tuonut otteisiin vielä enemmän uskottavuutta ja sitä tietynlaista luottamusta tekemiseemme. Toki tämä yhtään muita tekijöitämme väheksymättä. Puolueväestä huokui selkeä yhteenkuuluvuuden tunne, jolla on hyvä ponnistaa tuleviin eduskuntavaalikarkeloihin. Samalla ilmassa oli sellaista pientä pilkettä ja iloisuutta, jota yhteinen liikkeemme ja toimintamme tarvitsee näinä välillä raskainakin aikoina. Nyt tuntui siltä, että joukkueemme Me-henki on kunnossa. Hoidetaan homma. Omalla tavallamme.

Puheenjohtajamme Maassa maan tavalla -puhe Vantaalla kirvoitti muut puoluejohtajat kommentoimaan omalla tavallaan. Tuntuu vähän siltä, että suurimmalta osalta vuorosanat olivat juuttuneet kurkkuun pahemman kerran. Oikein hyvältä tuntuu se, että nyt muut puolueet ovat ajautuneet tilanteeseen, jossa he joutuvat kommentoimaan demarien räväköitä avauksia. Tämä Maassa maan tavalla-keskustelu tuntuu sikäli ihmeelliseltä, että jo tuhansien vuosien ajan maailmassa on eletty tiettyjen lakien, sääntöjen ja normien mukaan. Kaikkia ihmisiä ja eri kulttuureja pitää toki kunnioittaa, mutta maassa maan tavalla. Lakeja pitää noudattaa, jopa vaalirahoitusta koskevia. Samalla tavalla.

Satakunnassakin on taas saatu pettyä tuttuun asiaan. Eipä juurikaan näy parannusta maakuntamme liikenneyhteyksiin missään muodossa. Nyt olisi paikallaan aloittaa todellinen edunvalvonta asian tiimoilta. Ei riitä, että asia on kymmeniä kertoja painettu paperille ja toimitettu eteenpäin kehä kolmosen sisäpuolelle. Ministeri Vehviläinen kävi maakunnassamme asian tiimoilta, mutta siitä ei paljon villoja herunut. Nyt on lähdettävä todelliseen taisteluun liikenneyhteyksiemme parantamisen puolesta yli puoluerajojen. Sanotaanhan niin, ettei papereista enää parane, jos tavarat on jo housuissa.

Loppuun vielä lämpimät onnittelut Kokoomuksen Satakunnan piirin tuoreelle toiminnanjohtajalle Simo Heinolle sinne Rauman suuntaan. Onnea valitsemallasi tiellä.

Hyvää ja demarinpunaista pääsiäistä. Kukin omalla tavallaan.

Harri Lehtonen

1.4.2010 08:21

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva