Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

West Coast Titans yrittää koota syksyksi jo edustusjoukkueen

Kuva: West Coast Titans yrittää koota syksyksi jo edustusjoukkueen

Jääkiekko: Pula jääajasta häiritsee Porin pikkuseuroja

Runsaat 10 vuotta junioreiden parissa toiminut porilainen jääkiekkoseura West Coast Titans pyrkii ensi syksynä alkavalla kaudella laajentamaan toimintaansa myös yli 18-vuotiaisiin nuorukaisiin. Puheenjohtaja Pauli Mansukosken mukaan seuran tavoitteena on saada pystyyn edustusjoukkue jollekin sarjatasolle.
- Olemme kevään kuluessa saaneet +18-ryhmäämme jo tusinan verran ilmoittautuneita, mutta mukaan mahtuu vielä. Tavoitteena on muodostaa heistä seuralle edustusjoukkue, joka voisi osallistua joko kyläkiekkosarjaan tai Jääkiekkoliiton sarjoihin, Pauli Mansukoski sanoo.
Hänen mukaansa varmuus ryhmän koosta pitäisi saada selville huhtikuun aikana, jotta joukkue voidaan ilmoittaa ensi kauden sarjoihin.

Vuonna 1998 perustettu West Coast Titans on toiminut tähän asti pelkästään juniorikiekkoilijoiden parissa ja tarjonnut näin vaihtoehdon Porin Ässille.
- Meidän päätavoitteemme on ollut antaa lapsille ja varhaisnuorille mahdollisuuden harrastaa ja oppia jääkiekkoa omaksi ilokseen. Vähitellen junnujoukkueemme ovat päässeet eteenpäin omissa sarjoissaan, Mansukoski kertoo.
Nyt maaliskuun lopussa päättyvä jääkausi on sujunut seuralta jo varsin hyvin, ja esimerkiksi vuonna 1996 syntyneiden joukkue on jo voittanut muutaman pelinsä tällä kaudella.
- Pojat ovat vähitellen kasvattaneet pelitaitojaan, ja tällä kaudella he saivat myös henkistä uskallusta voittaa vastustajansa.
West Coast Titansilla on ollut tällä kaudella joukkueet vuosina 1996 ja 1995 syntyneissä. Lisäksi seuralla on toiminut harrasteryhmä, jossa pelataan pelaamisen ilosta ilman sarjapelejä. Nämä jatkavat Mansukosken mukaan myös ensi kaudella.
Sen sijaan 1998 syntyneiden joukkueen ja +18-joukkueen saaminen on vielä hieman epävarmaa.
- Tulevan kauden suunnittelu on tarkoitus saada valmiiksi huhti-toukokuun vaihteessa, puheenjohtaja kertoo.

Porilainen jääkiekko toimii paljolti Porin Ässien varassa, mutta Pauli Mansukosken mukaan myös pienille seuroille on tilaa ja oma osuutensa hoidettavana. Kaikki eivät esimerkiksi halua pelata Ässissä.
Ongelmana on kuitenkin se, että Ässien toiminta on niin laajaa, että se vie lähes kaiken tarjolla olevan jääajan.
- Porin jäätilanne on todella kehno verrattuna useimpiin muihin kiekkopaikkakuntiin. Ässien jälkeen muille kiekkoilijoille ja luistelijoille jää lähinnä vain varhaisen aamun tai myöhäisen illan jääaikoja, jotka ovat varsinkin junioreille kohtuuttomia.
Mansukoski laskee, että West Coast Titansilla on jääaikoja yhteensä 3,5 tuntia viikossa, mutta ajan pitäisi olla ainakin kaksinkertainen.
- Pisin yhtäjaksoinen jääaikamme on ollut 1,5 tuntia, mutta kotiottelua varten sitä tarvittaisiin 2 tuntia. Otteluiden järjestäminen on ollut vaikeaa, hän sanoo.
Mansukoski toivoo, että Ässät saisi uuden junnuareenansa valmiiksi ensi syksyksi, jotta jäätilanne helpottuisi.
- Sen sijaan Porin kaupungin esittämä vaatimus, että myös muut seurat saisivat käyttää junnuareenaa on turha. Jos ei Ässät saa omaa areenaansa kokonaan käyttöönsä, se tarvitsee junioreilleen taas harjoitushallia. Järkevämpää olisi, että Ässät saisi pitää oman hallinsa itsellään, ja nykyinen harjoitushalli jäisi pelkästään muille seuroille.
West Coast Titansin toimintaan voi tutustua internetissä osoitteessa www.westcoasttitans.fi

Jukka Vilponiemi

26.3.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva