Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Pytinkimessuil…

Kuva: Pytinkimessuil…

Pori pytinkimessuil tual karhuhallis poikettii pyhän kattelemas stää, mitä ny kuuluu sil rintamal täl hetkel. Eik se sillai pruukaa ol, et tommosil messuil o kaikki mahrolline uus ja viimitteeks kekattu systeemi näytil ?? Ne messut o ja vissi kevvää merkki ja nää messui puuhaajat kuuluu miälestäni sihe valmistuvvaa porukkaa, joka sit jatkos tekkee hommii asjallise kortteeraamise ettee.

Jo koht messuportil tuli vastaa yks tuttu, joka ei ollu kuulemma kavva siäl sisäl vanhentu. No ei me siit paineit otettu senku paineltii vaa hallii. Oli viä sillo kahjaa aika vähä ja hyvvää tillaa vahrat trahteerauksii ja kuulustel vaik prokrammii, muksui laului siält lavalt. Yks pikkune flikka oli hiljastunu porukast ja isä komteeras stää karraa sin vaa, ko flikka hiuka arriisteli. No sit isä nosti pikkuses laval ja kaikki oli hyvi. Laulu oli reipast suaraa syrämmest tullut ja sai vissii koko saki kuulustelijoikki hyväl miälel.

Messuil oli monesorttist ossaajaa, jokka sit jallitti meit viarait tykös ja kuulustellee niitte oorteleit lämpöpumpuist, köökei pöökäämisest, kattoi uurellee kattammisest, klasei vaihtamisest, tapettei reeramisest, uusie uunei pystyttämisest, jätevesiputsareist, laatelämmityksist, maalauskonsteist !pja voi nii monest muust. Aika vähä muute oli niit turha toona toimittajjii, meinaa semmossii jokka koittaa myyr vehkeit valla väkisi ja sikko se olet erehtyny ostaa, ni ei se sit koton olekkaa ennää mistää kotosi, ko pitäs ruvet käyttää. Ne klaseipesuvehkeet kuuluu just näihi, jokka pellaa kyl messuil hyvi, muttei suuris kotoklaseis ennää juurka sillai. Vesi vaa valluu pitki käsivarsii, jolset ossaakkaa vettää stää just oikees kulmas. Aikalai oli vaa stää tiatomasinai ruuruilt klaarattuu tiatoo, joka ei ain iha kaikil aukee tarpeeks. Takkoi oli tuatu framil montki ja osattii klaarat kiperiiki kysymyksii… Oli veesee- ja kylpyhuanemööpeleit ja kraanaa joka lähtöö. Oli turvavehkeit taik systeemeit rosvoi varal ja ekoasjaa tehtii tutuks, millai vois knaftat meist itte kuki??

Stää mää jäi funteeraamaa, et millai ne melkei kaikki fiinit köökii tulevat masinat oli jo voitu etukättee myyr, konnei niis eres ollu hintoika missää tai emmää kumminka nähny. Jossai siäl tällättii muksui kättee ilmapallo ja katteli ko yhre piäne knöösi pallo pamahti ja präiskähti keske kaike ja roippeet lensi taivaa tuulii. Pojal tuli paha miäli ja kiukkuki pakkas pääl, konnei muut ollu moisest moksiska Tiä sit saik se ennää uut palloo lainka ittelles??
Kovi niukasti oli noit käsityäläiste aikaasaannoksii esittelys, oli ny kyl siäl puukkoivärkkääjä ja puusepä näkertämmii fiinei piänii lippait ja jos mitä ni linnupönttöiki ny esimerkiks ja leikkimökkiiki siäl kyl timprattii. Noit monellaisii tämä päivä tyäkalui me kaivattii. Niit ei näkyny missää, mitäny jollai osastol oli naulaimii niit muativasaroit. Piänet pojakki olis vissii miälelläs semmosii kattellu ja arvaillu mikä o miki ja mitä sil tehrää ja siin samal saanu viättää stää laatuaikaa isäs kans. Punamullakeito siäl pihal meinasi valla unhottaa…

Ole joskus kuullu sanottava ettei ol miäs eikä mikkää jolsei ol talloo pykänny. Mahtaak se ny kumminka iha sillai sentää ol?? Aika moni miäs silti kyl o ittelles halunnu oma rivi koppuloir ja kokkee se mää tei se tuntee, eikä ol ny harvinaist sekkää, et naisekki pykkää.
Kaikest hualimat jäi kyl kaipaamaa niit ennevanhasii messui, ninko sillo joskus siin kaupunkil kouluje nii pihois ko luakiski olleit yleismessui. Vuaskymmenii o niit muisteltu ja ihmetelty mitä kaikkee siäl oikee oli vahrattavan. Ajat muuttuu ja messut nettimäistyy ninko koko www.mailma...

Ulla Leino

26.3.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva