Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin sosialidemokraatit pohtivat pesäeron tekemistä kokoomukseen

Sosialidemokraatit pohtivat selvän pesäeron tekemistä Porin kunnallispolitiikassa kokoomukseen. Sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön edustajiston kevätkokouksessa arvosteltiin voimakkaasti kokoomuksen ja erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan Pentti Kilkun (kok) toimintaa, ja osansa sai myös kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkonen (sd).

 

 

Kunnallisjärjestön puheenjohtaja Esa J. Wahlman totesi, että vaikka Pori muuttui porvarienemmistöiseksi jo kunnallisvaalien jälkeen viime vuoden alussa, on oikeisto pystynyt kokoamaan voimansa vasta tämän vuoden alussa, kun Noormarkun kuntaliitos vahvisti oikeiston asemaa.

- Sosialidemokraatit ja kokoomus ovat valtuutettujen määrällä mitattuna nyt yhtä suuria, mutta saatujen äänimäärien perusteella sosialidemokraatit ovat edelleen Porin suurin valtuustoryhmä, Wahlman huomautti.

Politiikan tekeminen on muuttunut hänen mukaansa selvästi.

- Etenkin silloin, kun tulee tiukka paikka, löytää porvarillinen enemmistö keskustan tuella aina toisensa. Tämä on ollut nähtävissä mm. kaupunginsairaalan kehittämistä koskevissa asioissa sekä kaupungintalon työhyvinvointiselvitystä koskevissa päätöksissä.

Sosialidemokraattisen valtuustoryhmän puheenjohtaja Esa J. Anttila myönsi myös, että yhteistyö Porin kunnallispolitiikassa on nyt hakusessa. Anttila huomautti, että myös vasemmistoliitto on nykyisin epäluotettava kumppani, eivätkä sosialidemokraatit saa myöskään sieltä juurikaan tukea.

- Eniten ihmetyttää kuitenkin kokoomuksen linja. Kokoomus hakee demarien kanssa yhteistyötä, mutta samaan aikaan se on jatkuvasti sosialidemokraattien kanssa eri linjoilla, Anttila sanoi.

Voimakkaimman arvosteluryöpyn heitti kaupunginvaltuuston vuodenvaihteessa jättänyt kaupunginhallituksen entinen puheenjohtaja Mikko Elo, jonka mukaan sosialidemokraattien tulisi sanoa irti yhteistyönsä erityisesti kaupunginhallituksen puheenjohtajan Pentti Kilkun kanssa.

Elo oli tyytymätön kaupunginjohtaja Aino-Maija Luukkosen harjoittamaan yhteistyöhön kokoomuksen ja Satakunnan Kansan kanssa, mikä on näkynyt hänen mukaansa etenkin kaupungintalon työilmapiiriselvityksen yhteydessä.

Jukka Vilponiemi

20.3.2010 16:36

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva