Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kevään muoti on liehuvaa ja kerroksellista

Kuva: Kevään muoti on liehuvaa ja kerroksellista

Yleisilmeeltään kevään muoti on rentoa ja väljästi vartalonmyötäistä. Silhuetti on kapeahko. Tyypillistä on asukokonaisuuksien syntyminen yksittäisten vaatteiden yksilöllisistä, kerroksittain puetuista yhdistelmistä.

Porilaisen Antinasu & Ratsulan torstaisen muotinäytöksen jälkeen mielessä ovat päällimmäisinä adjektiivit keveä, ilmava, laskeutuva, läpikuultava ja liehuva.

Luonnonmateriaaleja, kuten puuvillaa, pellavaa ja silkkiä näkyy paljon, samoin jerseytä ja erilaisia trikoo- ja neulosmateriaaleja.
Yksi kevään pääteemoista on farkkuhenkisyys, farkut ovat kuluneen näköisiä, nuorilla jopa ”valmiiksi rikkinäisiä”.
Kuoseista uudennäköisiä ovat luontoaiheiset kasvi- ja kukkakuosit. Yksivärisiin kuoseihin on haettu ilmettä monenlaisilla koristeilla ja niiteillä.

Värejä on paljon. Luonnon sävyjä ovat hiekka, savi, graniitti, kahvi, kaakao ja nougat. Sinistä on runsaasti, kuten välimerenturkoosia, ruiskukansinistä, taivaansinistä, denimiä, mustetta ja mustikansinistä.

Punaisen ja violetin sävyjä kuvaavat vadelma, koralli, mango, ruusunpunainen, roosa ja lupiini. Tehosteväreinä piristystä tuovat oliivin-, limen- ja ruohonvihreä ja sitruunankeltainen.

Aikuisten pukeutumisessa värit ovat puuterimaisia, nuorisomuodissa taas sävyltään kirkkaampia, jopa neonhohtoisia.
Valkoinen on edelleen isossa roolissa ja mustavalkoisuus muodostaa kokonaan oman teemansa.

Trendikäs bleiseri on siluetiltaan laatikkomainen. Muodikkaimmillaan bleiseri yhdistetään ylisuurten, mutta silhuetiltaan kapeiden, kulutettujen ”poikaystävän farkkujen” kanssa. Naisellisuutta maskuliiniseen asukokonaisuuteen tuovat korkeat kengät.

Mekkojen ja tunikoiden päällä käytetään lyhyitä biker-henkisiä nahka- ja kangaspusakoita. Myös lyhyet farkkutakit ovat taas suosittuja.

Erimittaisia neuletakkeja ja -jakkuja on paljon. Ne ovat joko paksuja, käsintehdyn oloisia tai ilmavan kevyitä ja läpikuultavia.
Liehuvien tunikoiden kanssa käytetään legginsejä tai kapeita housuja.

Kapeita capri-housuja on paljon ja niiden rinnalla nähdään reidestä väljiä, alaspäin porkkanamaisesti kapenevia tai toisaalta todella leveitä, kevyistä materiaaleista valmistettuja housuja. Nuorisomuodin puolella on myös 1980-luvulta poimittuja haaremihousuja.
Mekkovalikoima on monipuolinen. Samoja mekkoja voidaan eri tavoin asustamalla ja kerrospukeutumista hyväksikäyttämällä somistaa hyvin monenlaisiin tilaisuuksiin arkeen ja juhlaan. Mekot ovat joko polvi- tai minimittaisia. Juhlatilaisuuksissa on uudennäköisiä täyspitkiä, usein kuosillisia juhlaleninkejä.

Hameiden pituudet vaihtelevat ministä pohjemittaan, mutta keskimäärin hameen pituus on lyhentynyt.

Maarit Kautto

19.3.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva