Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Klasit mäjel…

Kuva: Klasit mäjel…

Sillai nii, klasit mäjel ja uuret tilal. Tämmöst soovii o porilaisis monivooninkisis pytinkeis tämä talve aikan näkyny. Ammattimiäste joonii viimittee pääl. Meenki vanhukset nua jo reirusti yli yhreksäkymppiset joutu viä läpikäymää se melkose ruljanssi, mut ny o kaikki jo ohi ja tytyväisii kuulemma ollaa. Eikä ihme, koko talo näyttää valla uurelt ulkoopäi ja sisälläkki o nii valosaa ja erillaist, ko tumma vahettu valkoseks.

Millai se sit kaikki meni?? Viimevuare pualel asjat oli jo klaarattu väjel. Oli tehty planketit avustuksist, räknätty kui paljo kuki joutuu tällää eurojas yhrel kerttaa taik sit sillai, et vuakras maksetaa pikkuhiljaa. Remppa oli aunioittu alkavaks jo enne jouluu, mut sit se siirtyki tähä vuatee. Kovil se ottaa, ko koiras poikii sanotaa ja semmoselt se vartoomine noil vanhuksil tuntu. Hiukka helpotti sillo, ko voitii maksaa ne klasit ja asja tuntu torelt, et kyl se siit. Sikko hommii aljettii valla toisest pääst talloo, ni seki oli siin orottamises rankkaa. Joku luattoasukas siält toisest pääst oli oma klasivahetukses jälkee fläysänny, et kaikki luanas eikä mikkää menny pilivinnii. Se sai nua meenki vartoojat hiukka henkäsee helpotuksest. Mee ommai puhheet oli kaikunu valla kuuroil korvil..

Meni muutama päivä ja sit alko vouhotus siit, et jos vaik ne miähet tulleeki äkspree aamusti ja he o viä petil?? Ei ennää ollu nukuttukka kunnol funteerates. Hyvi oli selliitetty et seekkeristi tullee klappu förskottii, muttei sihe vaa uskottu millää. No prosyyri tuli ja tarkat aikataulut klasijoonist. Oli määrä tyhjentää metri klasei erest ja kulkureitti parvekkeel. Se me tehtii ja melkone soovi se oliki. Kartiinit kassii ja ne mää pyykkäsi tääl koton, kiva sit tällät puhtaan ja hyvähajusin uusii klaseisii. Mattot rullal, toonat ja mööpelit yhtee läjjää, ni sit passas varrot rauhas aamuu ja klasimiähii.

Miäs meni sin silti kans heti aamusti viä varmuure vuaks, ko täs o nähty enneki kui rankkaa tämmöne voi vanhuksil ol. Remonttireiskat, neljä ammattimiäst tuli ja homma sai siivet. Kaks miähist oli trannuumas ja kaks reeras klasei pois ja uusii tilal. Parvekkee kaut niit sit kyärättii nii ulloos ko sissääki ja sin kuurentee vooninkii tarvittii sit miäste fööräämää nosturii tähä siirtoo. Estiks nostettii klasit pokines poies ja sit sahattii karmit palasiks, jokka väännettii sorkkaraural tiähes ja melkei samatiä oli siin jo uuret karmit vartoomas. Stää enne se plassi kraapittii putipuhtaaks vanhoist tilkkeist ja siistii reikää nostettii uus karmi. Se säärettii säätökruvveil suaraa, tällättii klasit plasseilles, taas säärettii, mittailtii ja pruvvattii toimivuut ettei mikkää ollu vilssoos ja sit plosautettii uretaanit tilkkeeks. Ensi näyttii silt et jää knaftiks se tilke, muttei yhtää jääny, päivasto hiukka pamppaantumise jälkee sai tasottaakki viä. Jossai ravos kerkes tuffa mennee ohi uretaanipumpu ja tahri viätävä frekkas. Listotus sit oli seuraava offensiivi, joka luvattii tehr sikko kerriitää hommilt kai seuraavan tai stää seuraavan päivän, ninko tehtiiki.

Reippaasti tyä luanas ja jälkeski ne tyämiähet ruakkos harjal ja siffelil et hyvä tuli. Tähä kavva varrottuu vähtii kulu sit aikaa loppui lopuks siin pari tuntii ja klasei vahetettii neljä issoo ja yks oviklasi. Kyl ammattimiäs o ain ammattimiäs ko se o… Ilmaki suasi eika pakkane päässy purree se paremmi ko räpäskäkä. Kiitos klasimiähil… Ny sit vaa jännityksel varrotaa kommenttei millai kaikki pellaa ja toimiiko uurellaiset klasiventtiilit laillas, ko niit ny estiks o opeteltu tällää sin- taik tämpäi. Aika näyttää ninko ain…

Ulla Leino

19.3.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva