Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kotkan satama aukeaa rikkurivoimin torstaina

Työnantajat haalivat ahtaajia Facebookin kautta

 

Ahtaajalakko on edennyt vaiheeseen, jossa työnantajat lähtevät todenteolla murtamaan lakkoa palkkaamalla liittoon kuulumatonta työvoimaa satamiin.
Kotkan satama aukeaa työantajan ilmoituksen mukaan torstaina. Yhtiön Loviisan toiminnot aukesivat jo  keskiviikkona. Loviisan ja Kotkan satamia pyörittävä Container Finance kertoo, että se löysi tarvittavan työvoiman Facebook-verkkoyhteisöstä.
– Olemme kiitollisia ihmisille, jotka ovat valmiita tarttumaan toimeen tilanteessa, jossa suomalaisen teollisuuden vienti on vaikeutunut merkittävästi, Container Financen toimitusjohtaja Harri Nordström kertoo yhtiön tiedotteessa.
Kun Kotkan toiminnot aukeavat, on jo kuudessa suomalaisessa satamassa aktiivista toimintaa. Helsingin Vuosaaressa Multi-Link Terminals on toiminut koko lakon ajan.

AKT:n ahtaajalakko on tiettävästi ensimmäinen lakko, jota käydään myös Facebook-verkkoyhteisön sivuilla. Aluksi aloite oli työntekijäpuolella. AKT:n lakon kannattajat perustivat jo viikkoja ennen lakon alkamista ”Kaikki tuki AKT:n kamppailulle” –ryhmän, jonka kautta muun muassa tukimielenosoitukset on järjestetty.
Työnantajapuoli näyttää nyt voittavan Facebook-sodankäynnin. Aluksi rikkureiden rekrytointi Facebookin kautta vaikutti pelkältä viestinnälliseltä tempaukselta, mutta nyt hanke näyttää jalkautuvan aidosti käytäntöön.
”Kaikki tuki AKT:n kamppailulle” –ryhmällä oli keskiviikkoiltapäivällä noin 1700 jäsentä. Työnantajia kannattava ”Olen vapaaehtoinen ahtaaja AKT:n satamalakossa” –ryhmään kuului keskiviikkoon mennessä noin 2100 jäsentä. Rikkureita organisoivat työnantajat kirjoittavat Facebook-ryhmässä, että ahtaajaksi riittää muutaman päivän pikakoulutus. Koulutukseen on voinut ilmoittautua Facebook-ryhmän kautta.
Ahtaajien lakkoa soviteltiin keskiviikkona keskusjärjestövahvistuksin. Mukana sovittelussa olivat ensi kertaa SAK:n puheenjohtaja Lauri Lyly sekä Elinkeinoelämän keskusliiton työmarkkinajohtaja Eeva-Liisa Inkeroinen.

Aleksi Vienonen/UP-uutispalvelu

17.3.2010 15:52

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva