Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porin joukkoliikenteeseen vireillä lisää vuoroja ja selkeyttä

Kuva: Porin joukkoliikenteeseen vireillä lisää vuoroja ja selkeyttä

Matkustajakadosta kärsivään Porin joukkoliikenteeseen haetaan parannusta ja kenties uusia matkustajia mm. lisäämällä vuoroja ja selkeyttämällä aikatauluja. Tämä on tavoitteena uudessa joukkoliikennesuunnitelmassa, jonka laadinta on nyt aloitettu.

Liikenneinsinööri Markku Setälän mukaan porilaisten ei pidä odottaa kuitenkaan ihmeitä.

- Kaupungin satsaukset joukkoliikenteeseen tuskin kasvavat merkittävästi, joten meidän on selvittävä nykyisillä resursseilla. Se merkitsee sitä, että tarjontaa on kohdennettava enemmän sinne, missä palveluista on kysyntää. Setälä sanoo.
Minne mahdollisia lisävuoroja sitten tulisi, selvinnee ensi syksyyn mennessä, jolloin linja-autojen aikataulut aiotaan uudistaa.

Päävastuun Porin joukkoliikenteen hoidosta kantavan Porin Linjat Oy:n toimitusjohtajan Markku Hermosen mukaan kysyntää on eniten Meri-Porin suunnalla. Toisaalta selviä parannuksia olisi hänen mukaansa luvassa Noormarkun-Ahlaisten suuntaan. Noormarkun lisävuoroista hyötyisi todennäköisesti myös Ruosniemen suunta, jonka bussivuorot ovat viime vuosina harvenneet, ja jonka kautta Noormarkun useimmat uudet vuorot ajettaisiin.

- Tavoitteena on, että Porin keskustan ja Noormarkun välillä ajettaisiin vuoro tunnin välein myös illalla ja osin viikonloppuina, Hermonen sanoo, vaikka hän ei vielä varmasti sitä lupaakaan.

Vähiten joukkoliikenteen käyttäviä on keskustan liepeillä olevilla omakotialueilla, mutta niidenkin peruspalveluista yritetään joukkoliikenteessä pitää huolta, ja esimerkiksi nykyiset heilurilinjat jatkanevat.

Lisää joukkoliikennettä tarvittaisiin mm. Viikinäisten. Lotskerin ja Tuulikylän uusille asuinalueille. Luvassa on myös toinen palvelulinja. Suunnitelman teossa on konsulttina Sanna Välimäki Ramboll Finland Oy:stä. Itsekin porilaisena joukkoliikenteen käyttäjänä hän haluaa tuoda suunnitteluun asiakaslähtöisen näkemyksen.

- Porin joukkoliikenne on mainettaan parempi jo nyt, hän huomauttaa.

Markku Hermosen mukaan Porissa on kuitenkin turha haaveilla sellaisista palveluista kuin esimerkiksi Helsingissä, Turussa tai Tampereella. Siihen eivät riitä Porissa rahat eivätkä matkustajat.

Matkustajia oli viime vuonna 1,75 miljoonaa, ja määrä on laskenut joka vuosi. Jotta toiminta olisi kannattavaa, tarvittaisiin matkustajia Markku Setälän laskujen mukaan 30 prosenttia enemmän.
Kaupunki maksoi joukkoliikennettä harjoittaville yhtiöille 2,5 miljoonaa euroa mm. tukina, reittiostoina ja alennuslippujen hyvityksinä.

Jukka Vilponiemi

12.3.2010 08:43

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva