Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa rakennetaan liian vähän rivitaloja

Asuntorakentaminen on Porissa viime vuodet painottunut kerrostalotuotantoon ja erityisesti rivitalojen rakentaminen on ollut pitkään alamaissa, sanovat kiinteistövälittäjät.

 

– Kysyntää on rivitalopuolella enemmän kuin on tarjontaa. Kun rivitalo tulee myyntiin, se menee yleensä heti kaupaksi, kuvaa Anita Vanhahonko Porin Kiinteistömaailmasta.
Finanssikriisi notkautti asuntokauppaa pahasti, mutta kuopan pohjalta on noustu, ja Kiinteistömaailman Länsi-suomen aluejohtajan Markku Välimäen mukaan vuodesta 2009 tuli loppujen lopuksi loistava vuosi asuntokaupalle.
Tänä vuonna korot ovat varovaisessa nousussa, millä ei kuitenkaan ole suurta merkitystä markkinoihin. Kasvava työttömyys sen sijaan heikentää kuluttajien luottamusta, mutta matala korkotaso pitää kysyntää yllä.

EKP:n odotettiin nostavan korkoja jo alkuvuodesta, sitten puhuttiin kesästä ja nyt jo ensi syksystä.
– Kun nyt asuntolainan korko on noin kaksi prosenttia, niin vuoden kuluttua se on ehkä kolmessa prosentissa. Silti ollaan historiallisesti matalalla tasolla, selvittää aluejohtaja Jarmo Lankinen Sampo Pankista.
Asuntokaupan ongelmana ei valtakunnallisesti ole niinkään ostajien puuttuminen vaan ”ohut tarjonta”.
– Rakennusliikkeet pitävät tuotannon alhaisella tasolla, ja kun uudistuotanto on vähäistä, hidastuu asuntojen kierto: kun ei päästä muuttamaan uuteen, ei saada vanhoja asuntoja myyntiin, Markku Välimäki pohtii.

Kiinteistömaailma on saanut Poriin vuoden tauon jälkeen taas oman myymälänsä. Maaliskuussa avataan uusi asuntomyymälä Sampo Pankin Porin tiloissa. Viidestä yrittäjästä muodostuvan asuntomyymälän osakkaina toimivat Kristiina Konttinen, Jarmo Viitaniemi, Timo Tuomola, Riitta Kuivalainen ja Anita Vanhahonko.
Toiminta aloitetaan pankin kolmannessa kerroksessa, ja varsinaiset omat liiketilat avataan katutasossa toukokuussa.
Sampo Pankki omistaa Kiinteistömaailman ja kaikki myymälät ovat yritysvetoisia.
– Asetamme odotukset korkealle. Uskomme, että saavutamme paikkakunnalla markkinaosuudessa viimeistään ensi vuonna Kiinteistömaailman valtakunnallisen tason, eli teemme joka viidennen välittäjäkaupan, Markku Välimäki ennustaa.
Uusilla yrittäjillä on pitkä alan kokemus ja he ovat työskennelleet useita vuosia yhdessä.
Lähtö aikaisemmasta kiinteistövälitystoimistosta johtui viisikon mukaan ennen kaikkea siitä, että yrittäjyys ja Kiinteistömaailman brändi kiinnostivat.

Heli Kokko

5.3.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva