Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Tradeka puolustaa nyt lähikaupan palveluja

Anttila: Porin Euromarketin lopettaminen oli välttämättömyys

 

Osuuskunta Tradeka-yhtymällä on sen hallintoneuvoston porilaisen jäsenen Esa J. Anttilan (sd) mukaan edelleen tärkeä rooli osuustoiminnan osaajana. Paikallisella tasolla se tarkoittaa hänen mukaansa mm. sitä, että Tradeka puolustaa nyt lähikaupan palvelujen saatavuutta. Porin Euromarketin lopettaminen oli Anttilan mielestä markkinatilanteesta johtuva välttämättömyys.
Kun Tradeka nyt omistaa noin 16 prosentin siivun vähittäiskauppaa harjoittavasta Suomen Lähikauppa Oy:stä, on Tradekan rooli tässä osuustoiminnan ja osuuskunnan jäsenten etujen turvaaminen.
- Se tarkoittaa käytännössä mm. sitä, että paikallinen lähikauppojen verkko säilyy kattavana, ja jäsenille tarjotaan Siwoissa ja Valintataloissa hyviä etuja, Anttila pohtii.
Monelle osuuskunnan jäsenelle Porin Euromarketin toiminnan lopettaminen ja myynti Satakunnan osuuskaupalle oli pieni järkytys. Anttila ymmärtää sekä järkytyksen että Euromarketin lopettamisen.
- Porin markkinatilanteeseen kuten Satakunnan osuuskaupan suureen markkinaosuuteen nähden Euromarketin lopettaminen oli välttämätöntä. Nyt päivittäistavarakauppa keskitetään lähikauppoihin. Tämä on pitkässä juoksussa myös jäsenten etu. Palvelut löytyvät läheltä eikä pitkien automatkojen päästä. Se on myös ekologinen ratkaisu.
Tradeka tuo Anttilan mukaan Suomen Lähikauppaan osuustoiminnallisen osaamisen, joka ruotsalaisessa pääomistuksessa olevasta yhtiöstä puuttuu.
- Tradeka huolehtii nyt siitä, että jäsenille kehitetään uusia etuja, ja näin edesautetaan ostouskollisuuden jatkumista. Aatteellahan ei kaupankäynnissä ole enää sitä merkitystä, joka sillä oli ns. edistyksellisen osuustoiminnan aikana.
Kauppapalvelujen lisäksi Anttila korostaa myös hotelli- ja ravintolatoiminnan merkitystä.
- Tradekan kokonaan omistama Restel Oy on osuuskunnan lippulaiva, josta myös jäsenet hyötyvät. Restel on merkittävä osa Tradekan ylläpitämää punapääomaa, jota voidaan taitavalla osuustoiminnalla edelleen vaalia, sanoo Esa J. Anttila.

Jukka Vilponiemi

2.3.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva