Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Omituiset olumppialaiset…

Kuva: Omituiset olumppialaiset…

Täs stää mennää olumppialaiste merkeis ja jokakikine päivä varrotaa niit förskottii biurattui mitallei. No saatii sentää se lökäpöksy Peetu tuama hoppee, ettei tartte hävet silmii päästäs.

Miäs tos kuulu funteeraava äänees se toise mäkihyppääjä riskaukse jälkee, et ne meinaa suamalaiset pärjääväs kepulikonsteil, ko nii melkkoi overaalei päälles tällää. Soo kyl seekkeristi iha hualimattomuut tommone suuruure hulluus. Kas konnei sentää ol hiljastunu kilpailuist taik hukannu klappuus ninko joku amerikkalaine tuanaas.

Ei ol sekkää eres se helpannu, et ne valmentajat o melkei förpannannu, ko niilt o tivattu huano flaksi syit. Samalviisii ne urheilijaressukakki seisoo tentattavan nokat flonos ja selliittää syit konnei suksi luistanu, vaik kui olis etukättee kaikkei notuleitte mukkaa mönjätty ja hassattu liukkaaks. Ja ko monel o viä mont parriiki suksii fölis, ni luulis ny jokku luanaava, mukko ei ni ei…Janneki kai otti knöösis suksist kantapalat onnekapuloikses, muttei siltinkä, ei ain voi millää loistaa…Harmi.

Osa populast o kuulemma förkyylannu ittes et klyyvari punottaa ja vesi juaksee nokast. Jokusil o kurkku tukos ja henki pihisee. Voimat o pois ja ei vaa millää kulje.. Jokku o menny niis mutkasis mäjis kummoo ja o mustelmil. Jokusil o lunteimet arkan ja kippeen ylimääräsist pyllähryksist ja kovist kolahruksist. Taitaa ne taklauksekki runnoo miähii valla verilihal. ”Kyl mää iha hyväs kunnos ole ja kaikki hyvi, mutte voinu mittää ko faartti puuttu, ei sauttanu millää ja muut vaa suksi ohi,” fläysäs jokku silmät kirkkaanas ja poru kurkus. Mu tuli nii sääli vaik harmittiki samal. Kyl niitte siäl luulis parhaas tekevä oma maas, piäne Suame ettee. Me penkkiurheilijat pakataa ollee vaa nii kamala vaativaisii ja änkiottoi.

Ne kiakkoilijakki, friskit miähet joihi mää kumminki luati oli pelis ninko pualvaloil fletkuin Ruattii vastaa ja sai selkääski kunnol. Kyl harmitti nii et..kui niitte ruattalaiste flaksi o ain oikeesee aikaa kohrallas ja meikäläiset konttaa. Saas nähr sit millai jatkos käy?? Nostaak leijonat harjas harittaa ja käy kunno taistoo ja tua mitalli kottii?

Tua tanssitaituri mee porilaiste omima Jorma taisi valla turhaa niit kilpailijoit iisuttaa et” hiihrä, hiihrä, vihro, vihro ja huiskuta,” konnei ol juurka viä saanu maalii tulles kukkaa tuulettaa kunnol.

Ja mitäny aviisi lööpeis tännää lukika, et noo ny ruvennu viä siäl toisel pual mailmaa keskenäs naiset triihaa ja pittää sankkinaa. Hyvä miäli ja reiru yhteistyä helppais paljo paremmi ettiippäi ja saavutuksii. Se ny meist ittekuki tiätää tavallisest elämästki ettei mykkäkoulu ränttää se paremmi ko kampraati turha kloosuuminenka.

Tua yävalvomine o jokusii kiukuttanu, konnei ol siäl ollu mukko harmipaikkoi kuuli jonku fläysäävä flaatinas. No kyl kaikki voi viä iloks muuttuu ja urheiluu tää o vaa ja hiuka ninko leikkii kumminki. Suurel rahal ja rankal tyäl ny vartois kylläki jonkummoist vastinet siält tuatavaks…

Mee presitentti miähines ja selskappeines voi ny siäl saar aikaa vaik mitä, ol ninko se hyvä ilma lintu ja pikkust Suame flakkuu heiluttamal katsomos vallaa uut uskoo kilpailijoihi. Viä o kilpailuit eres enneko olumppiavalkeet sammuu… !

Toivos o hyvä ellää!

Ulla Leino

26.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva