Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Sopimusneuvotteluissa lisätään kierroksia

Kuva: Sopimusneuvotteluissa lisätään kierroksia

Kevään työmarkkinakierros tiivistyy edelleen. Ensi viikon maanantaina päättyvät rakennusteollisuuden työntekijöiden sekä yksityisen puolen opettajien ja sosiaalityöntekijöiden sopimukset.

Kuva: AKT:n lakko autoliikenteen kiistan sovittelua jatketaan tänään.

Opetusalan OAJ:n ja sosiaalialan Talentian väestä suuri osa on jo mukana kunta-alalle toissa viikolla tehdyssä sopimuksessa. Alojen yksityisellä puolella tavoitellaan lähinnä kunta-alan sopimuksen tasoa.

- Haemme samanlaista samapalkkaerää kuin kuntapuolelle tuli. Tavoitesopimuksen rakenteet poikkeavat kuitenkin pikkuisen, sosiaalityötekijöitä edustavan Talentian puheenjohtaja Tero Ristimäki kertoo.

Opetusalalla on kunta-alan sopimuksen lisäksi kaksi muuta sopimusta. Myös niissä tavoitellaan kuntasopimuksen tasoa.

- Asetelmien pitää olla vastaavat kuin kunnissa. Kokemuslisäjärjestelmät kuitenkin poikkeavat meidän tavoitteessamme, OAJ:n apulaisneuvottelupäällikkö Visa Pohjola kertoo.

- Joissakin sopimuksissa alkupalkat on vähän pienempiä, mutta kokemuslisäjärjestelmä on parempi.

Viikon tauon neuvotteluissaan pitänyt valtion työntekijöitä edustava Pardia jatkaa neuvotteluja torstaina.

Rakennusliiton toinen puheenjohtaja Kyösti Suokas arvioi, että rakennusteollisuuden työntekijöille saadaan sopimus jo tällä viikolla.

- Neuvottelut ovat sujuneet asiallisessa hengessä. Jos sopimusta ei nyt saada, ensi viikolla alkaa ylityökielto kaikilla sopimusaloilla
Vaikka erityistä dramatiikkaa ei neuvotteluissa ole ollutkaan, Suokas sanoo, että aika paljon pitää puristaa puolin ja toisin, jos sopimus tällä viikolla aiotaan tehdä.

- Eri sopimusaloilla on tavoitteita liittyen urakkahinnoitteluun ja sosiaalisiin kysymyksiin. Joistakin olemme jo aika yksimielisiäkin, esimerkiksi ulkomaisen työvoiman valvonnasta.

Ensi viikon tiistaina on alkamassa AKT:n lakko autoliikenteessä, jos sopua neuvotteluissa ei sitä ennen saavuteta. Kiistan sovittelua jatketaan tänään.

Ahtaajien lakko satamissa uhkaa ensi viikon torstaina. Kiistan sovittelua jatketaan keskiviikkona. AKT:n lakko huolinta-alalla on alkamassa ensi viikon perjantaina.

Merimies-unonin jäänmurtajalakko uhkaa ensi tiistaina.

SAK:laisen Paperiliiton neuvottelut ovat toistaiseksi levällään. Sopimus päättyi viime syksynä, mutta vanha sopimus on voimassa ns. roikkosopimuksena niin kauan kuin kumpikaan osapuoli ei katkaise neuvotteluja.

Mika Peltonen
UP-uutispalvelu

23.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva