Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Valtion työntekijät väläyttävät työtaistelun mahdollisuutta

STTK:laisia valtion palkansaajia edustavan palkansaajajärjestö Pardian hallitus valtuutti tiistaina järjestön johdon päättämään ”järjestöllisistä toimenpiteistä” valtion työ- ja virkaehtosopimusneuvottelujen vauhdittamiseksi.

 

Pardiaan kuuluu omien ammattiliittojensa kautta muun muassa lähes kaikki Suomen poliisit sekä valtion virastojen kuten verovirastojen ja työvoimatoimistojen henkilöstö.
Työmarkkinakielessä järjestöllisillä toimenpiteillä tarkoitetaan yleensä eriasteisia painostuskeinoja kuten ylityökieltoja tai lakkoja.
Pardian puheenjohtaja Antti Palola on suivaantunut siitä, että valtiontyönantaja tarjoaa palkkoja, jotka alittavat 0,5 prosentin niin sanotun palkka-ankkurin.
Palolan mielestä valtiontalouden heikkoa tilannetta ei pelasteta henkilöstön palkka-alella.
– Valtiotyönantajan tarjous tämän vuoden palkankorotukseksi jäi reilusti alle paljon puhutun puolen prosentin palkka-ankkuritason. Neuvottelujen aikana valtiotyöantaja on myös esittänyt lomarahojen leikkausta.
– Hallitus valtuutti tarvittaessa vauhdittamaan neuvotteluja järjestöllisillä toimenpiteillä, Palola totesi.

Valtion neuvotteluja on käyty jo lähes kuukauden ajan. Pardian ja työnantajan näkemykset ovat tällä hetkellä lähes kaikissa keskeisissä asioissa hyvin kaukana toisistaan.
– Alkuperäisestä neuvottelutavoitteesta ei tingitä. Vaadimme edelleen valtion henkilöstölle sopimuskokonaisuutta, jossa turvataan palkankorotuksilla ostovoiman kehittyminen ja henkilöstön asema valtionhallinnon muutoksissa sekä edistetään palkkauksellista tasa-arvoa.
– Pardian tavoitteena on turvata henkilöstön asema valtionhallinnon muutostilanteissa. Edellytämme esimerkiksi, että henkilöstöön sovelletaan virastouudistusten jälkeen aikaisempaa palkkausjärjestelmää siihen asti, kunnes uudesta palkkausjärjestelmästä on sovittu.
Palolan mukaan työnantajan väite aikaisempien järjestelmien soveltamisesta aiheutuvista kohtuuttomista kustannuksista on perusteeton.
– Keskustason neuvottelutuloksen syntymisen jälkeen virastoihin tarvitaan riittävä neuvotteluaika, jolloin niissä voidaan ratkaista tärkeitä paikallisia kysymyksiä.

Aleksi Vienonen/UP-uutispalvelu

17.2.2010 10:26

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva