Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Urpilainen toivoo kansalaiskeskustelua Natosta

SDP:n puheenjohtaja Jutta Urpilainen pitää tärkeänä, että SDP aloittaa kansalaiskeskustelun Suomen suhteesta Natoon hyvissä ajoin ennen vaaleja. Puolueilta tullaan hänen mukaansa kysymään, näkevätkö ne seuraavalla vaalikaudella tarpeelliseksi muuttaa suhdettamme Natoon.

 

– Lähtökohtamme on, että turvallisuusympäristössä tai omassa puolustusajattelussamme ei ole näköpiirissä sellaisia muutoksia, jotka antaisivat aiheen muuttaa Suomen nykyistä kantaa Nato–jäsenyyteen ensi vaalikaudella.
– Monipuolinen turvallisuusyhteistyö Naton kanssa jatkuu, jos se on meistä kiinni, mutta tämä yhteistyö ei edellytä sotilasliiton jäsenyyttä, Urpilainen sanoi puolueensa ulko– ja turvallisuuspoliittisessa seminaarissa tiistaina.
Hän esitti uutta strategiaa, jonka tarkoitus on kehittää EU:n ja Yhdysvaltojen poliittisia ja taloudellisia suhteita sekä tiivistää Suomen kahdenvälisiä suhteita. Transatlanttinen yhteistyö ja rauhankumppanuus Naton kanssa kuuluvat Suomen turvallisuuspolitiikan peruslinjauksiin.
Tärkein niistä on uskottava puolustus ja yleinen asevelvollisuus. Pohjoismainen yhteistyö tulee kakkosena. EU–jäsenyys sekä osallistuminen unionin politiikan muotoiluun, YK–jäsenyys ja aktiivinen osallistuminen maailmanjärjestön tavoitteiden toteuttamiseen kuuluvat Urpilaisen mukaan myös Suomen peruslinjauksiin.
– Turvallisuus ei ole tänään todellakaan aitojen pystyttämistä, vaan siltojen rakentamista, monipuolista kanssakäymistä ja yhteistyötä, hän sanoi.

SDP:n eduskuntaryhmän puheenjohtaja Eero Heinäluoma totesi, että "yhteistyövaraisuus on se sana, joka tänään parhaiten kuvaa turvallisuusajatteluamme".
– Suomen turvallisuus rakentuu yhä enemmän yhteistyöhön muiden kansakuntien ja kansainvälisten toimijoiden kanssa. Huolehdimme omastakin turvallisuudestamme olemalla mukana kehittyvässä puolustus– ja turvallisuusyhteistyössä eri toimijoiden kanssa.
Suomen asema EU:n puolustus– ja turvallisuuspolitiikassa on Heinäluoman mielestä kirkas ja "olemme mukana ilman mitään varauksia". Hän toivoi Suomen siirtyvän unionissa aloitteellisten kehittäjien joukkoon. UP

17.2.2010 10:25

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva