Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Aika kuluu, syntyykö säästöjä!

Kuva: Aika kuluu, syntyykö säästöjä!

Tulimme juuri Hämeenlinnan demarien talvitapahtumasta Kaupunginpuistosta. Laskiaisen ja Ystävyyspäivän merkeissä siellä oli monenlaista ohjelmaa kaiken ikäisille. Parkkipaikoista tuli pulaa moneen kertaan, sillä väkeä oli koolla ennätysmäärä. Se käy hyvästä nousun merkistä kuten myös nuoren väen runsaus.

Kuulin paikalla olleilta demarikansanedustajilta merkillisen uutisen. Eduskunnassa oli viime perjantaina jaettu kirjelmää, jossa esitettiin valiokuntien menoja leikattavaksi mm. lyhentämällä 10 %:lla mietintöjen pituutta. Paperinsäästöstä tässä tuskin on kysymys. Mietinnön kirjoittaa valiokunnassa käytyjen keskustelujen, kuultujen asiantuntijalausuntojen ja valiokunnan päätösten mukaisesti valiokunnan virkamiessihteeri. Myös mietinnön lyhentäminen olisi hänen tehtävänsä. Ja oletettavasti siinä näkyisivät myös sihteerin omat mieltymykset ja kuuluisi nykyisen hallituksen äänikin.

Merkillisintä ja mielestäni vaarallisinta on esitys vähentää valiokunnissa kuultavien asiantuntijoiden määrää. Asiantuntijoina on käytetty asiantuntijoidemme kärkeä, myös muita kuin Helsingin herroja ja rouvia. Tavoitteena on ollut hyvä, oikeudenmukainen ja kestävä lainsäädäntö. Eduskunnan käyttämien ulkopuolisten asiantuntijoiden määrän vähentäminen ei siis hyvää ennusta. Meillä on jo nyt lain kunnioittaminen pahasti laskussa ja tällä menolla vauhti sillä radalla vain kiihtyy.

Kovin moni vanhoista edustajista on jäämässä vapaaehtoisesti pois. Monen kohdalla pitää päätöstä valitella. Merkit viittaavat taaskin siihen, että eduskuntaan tulee yhä enemmän lisää epämääräistä julkisuutta saanutta ja sitä hakenutta väkeä korvaamaan pois lähteneitä tai pudonneita. Sanalla sanoen, nyt näyttää jo siltä, että eduskunnan kyky ja taito pitää edes nykyistä lainsäädännön tasoa yllä, laskee.

En halua olla mikään pahan ilman lintu, vaan nyt sitä pitää olla. Valtiovarainministeriön asiantuntija Jukka Pekkarinen, ei kepu, sanoi viime viikolla, että Suomen talous on nyt vaarassa. Syöksy alaspäin on jo nyt vallan muuta kuin miksi sen vielä muutama kuukausi sitten esim. ministeri Katainen kuvitteli ja määritteli. Eihän tästä ole vielä paljoakaan aikaa siitä, kun hän totesi mm. että ei meitä taantuma koske.

No kiitettävästi hallitus onkin ponnistellut, että taantuma ei ns. varakasta väenosaa koskisikaan. Palkkaväestä maksumiehet löytyvät nytkin. Jopa se kokoomuksen hellimä Sari Sairaanhoitajakin joutuu maksamaan, jotta Väinö Varakas ja Jokke muuten vaan Joutilas voisivat hyvin elää ja menestyä vähän verotetuilla pääomatuloillaan. Nyt on minun vuoroni todeta, että fantastista, fantastista!  

Moni jo varmaan arvailee ajankohtaa, jolloin EU:ssa aletaan tosissaan olla kiinnostuneita selviytymisestämme. Eipä siis mikään ihme, että demareita on alettu kosiskella jakamaan syyllisyyttä porvarien kanssa. En jaksa uskoa, että puoluejohtomme siitä asiasta innostuu eli selvittäköön kerän se porukka, joka langat on sotkenutkin. Eihän meitä ole huolittu erilaisiin työryhmiinkään asioita valmistelemaan. Myöhässä siis ovat porvarit, mutta eivät sentään niin myöhässä, etteivätkö kerkiäisi vaihtamaan sisäministeriä osaavampaan ja itsenäisempään. Varmasti muistamme senkin ajan, kun ministerit vakuuttelivat kilvan, että hyvistä lähtöasemistamme johtuen ei tämän hallituksen aikana eikä toimesta leikata. Puidaan vain kultajyviä ja eletään kuin sika vatukossa. No nyt kyllä tiedämme, ettei sen siankaan elämä vatukossa taida auvoista olla, kiitos ministeri Anttilan hellimäin sikaloitsijoiden hyvinvoinnin ja eläintensä pahoinvoinnin.
  
Musiikista kiinnostuneena olen seurannut kepun johdon kaksiäänistä laulantaa. Vanhanen laulaa nuotista ja Korhonen nuotin vierestä. Aikamoinen duo siitä on syntynytkin samaan aikaan, kun nuoret kepulaiset keräävät kokonaista kuoroa puoluekokoukseensa. Eipä siinä kiireessä juurikaan keritä etsimään maajussille morsianta.
  
Lopuksi tältä paikalta; Jos minä saisin valita meille arkkipiispan, niin valintani olisi Kari Mäkinen. Valitsijat, menkää ja tehkää te samoin!

Timo Roos

16.2.2010 08:24

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva