Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uudesta isosta JHL-yhdistyksestä vahva edunvalvoja Pohjois-Satakuntaa

Uusi iso Pohjois-Satakunnan JHL ry 411 esittäytyy tänään kutsuvierastilaisuudessa Kankaanpäässä. Noin 700 jäsenen järjestö muodostettiin sulauttamalla Kankaanpään, Karvian, Honkajoen, Jämijärven ja Siikaisten JHL-yhdistykset. Järjestön puheenjohtajaksi on valittu karvialainen Voitto Raita-aho.

 

- Myös Lavian JHL-yhdistyksen piti alunperin liittyä mukaan, mutta siellä todettiin kuitenkin parhaaksi odottaa ratkaisuja kunnan suuntautumisesta. Jos Lavia liittyy Kankaanpäähän, yhdistyksen jäsenet tulevat meille, jos liitos solmitaan Poriin, niin sitten väki menee sinne.
Raita-ahon mukaan merkittävin syy viiden kunnan JHL:läisten liitokseen oli se, että pienistä yhdistyksistä alkoivat aktiiviset toimijat loppua. Toinen syy oli yksi iso työnantaja PoSa, jonka palvelukseen osa jäsenistöstä siirtyi.
- PoSa:ssa on työntekijöitä useasta eri kunnasta, joten koimme, että edunvalvontaa pitää tehostaa ja yhtenäistää.
- PoSan kuluvan vuoden tilinpäätöksestä tulee alijäämäinen noin miljoonalla eurolla ja ensi vuosikin näyttää tällä hetkellä negatiiviselta. Tilanne on haasteellinen, sillä viiden kunnan alueella taloudelliset lähtökohdat ovat erilaisia. Toisilla kunnilla on viivan alla vielä hiukan pelivaraa ja toisilla ei lainkaan.
- Edunvalvontamme painopisteenä on viestiä kunnille, että ulkoistaminen ei ole ratkaisu laadukkaiden ja tasapuolisten palvelujen järjestämiselle.
- Toivomme, että työntekijät otettaisiin vahvemmin mukaan palvelujen kehittämiseen. Hyvällä organisoinnilla pystymme tuottamaan nykyiset palvelut entistä taloudellisemmin, Voitto Raita-aho pohtii.
Pohjois-Satakunnan JHL ry 411:n perustamiseksi on tehty paljon työtä ja uuden hallituksen jäsenet ovat innostuneita tehtävästään. Myös kentällä yhdistysten yhteenliittymä on otettu positiivisesti vastaan.
- Meillä on hyvät edellytykset muodostua vahvaksi työntekijöiden edunvalvojaksi. Ensimmäisenä tavoitteenamme on kokopäivätoimisen, koordinoivan pääluottamusmiehen saaminen alueelle. Sen lisäksi kuntien omat luottamusmiehet säilytetään edelleen.
- Toiminnasta kertova jäsenkirje lähetetään viikolla kahdeksan ja maaliskuun alkupuolella tavoitteena on avata yhdistyksen uudet inernetsivut. Kirjeessä kerrotaan jäsenille nettisivujen osoite, Raita-aho kertoo.
Satakunnan JHL:n aluepäällikkö Seija Johansson korostaa, että liiton ja aluetoimiston painopisteisiin kuuluu paikallisten yhdistysten yhteistyön tiivistäminen. Pohjois-satakuntalaisten JHL-yhdistysten hanke on tästä hyvä esimerkki.
- Seutukunnan aktiiviset toimijat olivat jo aikaisemmin tehneet paljonkin yhteistyötä. Ihmiset tunsivat toisensa ja siitä syntyi luottamus. Tämä helpotti oleellisesti yhdistymistä.
- Pohjois-satakuntalaisten malli on esimerkki muille siitä, että näinkin voi toimia, jos yksittäisen yhdistyksen toiminta tuntuu hiipuvan tekijöiden puutteessa. Silloin voi yhdistää voimat ja ryhtyä rakentamaan uutta, Johansson kannustaa.

Maarit Kautto

12.2.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva