Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Viikko huipentuu otteluun Ässät-Lukko

Kuva: Viikko huipentuu otteluun Ässät-Lukko

Rauman Lukon huikea etumatka jääkiekon SM-liigan runkosarjan kärjessä on pienentynyt kuin pyy maailmanlopun edellä. Loukkaantumisten rassaama Lukko johtaa toki liigaa, mutta ero on tiistaisen kierroksen jälkeen kaventunut Kuopion Kalpaan enää neljään pisteeseen ja kaiken lisäksi Lukko on pelannut ottelun enemmän kuin KalPa.

Porin Ässät pystyi ottamaan kahdella nollapelillä arvokkaat kuusi pistettä, sillä SaiPa kaatui vieraissa loppunumeroin 0-2 ja kun näiden numeroiden makuun oli päästy, niin Oulun Kärpät kaatui Isomäessä 2-0.

Molemmat Ässien nollapelit maalilla torjui Jussi Rynnäs. Lappeenrannassa Jussilla oli viikset, mutta ne oli ajettu pois tiistaiseen Kärpät-otteluun. Silti SM-liigan tilastoissa ”kummittelee” Rynnäksen kohdalla vain nämä kaksi nollapeliä. Missä kummassa tilastomiehet olivat viime vuonna 12. joulukuuta kun Rynnäs torjui sen ensimmäisen nollapelinsä kotona JYPiä vastaan 3-0! Eli Rynnäksellä on siis kolme nollapeliä kauden liigassa. Asia on merkittävä SM-liigan tilastojenkin uskottavuuden kannalta. Ja myös Eero Kilpeläisellä on nollapeli Isomäessä 16.10.2009 Jokereita vastaan maalein 4-0!

Eipä näillä enempää pisteitä saa, mutta jos SM-liigassa Erkki Loikkanen pitää tilastoja, niin nyt olisi aika herätä. Kaikki tv-mediat kun puhuvat Rynnäksen kahdesta nollapelistä. Mies liigassa ei ole hommiensa tasalla.

Sitten peliasioihin. Ässät pelasi Kärpät Porissa täysin aseettomaksi ja vaikka mukana olivat jo Pavel Rosa sekä Lukas Kaspar, niin Kärppiä vietiin. Valmentaja Matti Alatalo kiteytti hyvin, jos ”peli vain huononee, niin takaisin sairastuvalle”.

Ässien Marko Kivenmäki oli kentän herra ja hidalgo tehden molemmat pelin maalit. Tosin vähän apaattisesti pelannut Marko Luomala antoi myös syöttöhelmen taaksepäin jalkojensa välistä. Luomala sanoi, että vielä Venäjälle siirron kariutuminen hieman rassasi, mutta täysillä tullaan taas takaisin!

Eilen on pelattu merkittävä kierros: Blues-Ässät, HIFK-JYP, KalPa-HPK, Kärpät-TPS ja Ilves-Lukko. Nyt raumalaisten tappioputki poikki ja Ilves karsii, vaikka Raimo Summanen tuli seuran avuksi. Kieltämättä Raato on jääkiekkotietämyksen huippuja Suomessa, mutta ei Kalervo Kummolan kaveri.

Sitten lauantai-illan helmi Isomäessä kello 17 alkaen. Porin Ässät kohtaa Rauman Lukon ja halli lie täynnä? Lukko on tähän mennessä vienyt kaikki keskinäiset kohtaamiset, mutta nyt on taas uusi peli!

Lauantain muut ottelut ovat HPK-HIFK (kello 18.30) ja muut ottelut alkavat lauantain tapaan kello 17. Porin lauantai-illan huuman lisäksi tulessa ovat Kärpät-Blues, Tappara-SaiPa ja TPS-Ilves.

Jarmo Liuhala

5.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva