Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Et tollaiki…

Kuva: Et tollaiki…

Tota kauheet Kauhajoje juttuu o ny vatvottu suuntaa ja toisee, sin su tän. Voi että, kuipaljo o se yks polisi raukka joutunu kärsii, konnei ymmärtäny ottaa stää pyssyy pojalt poies. Niimpä, siin stää sit ollaaki puhtaa kaula kans syyttelemäs jälkikättee. Jälkiviisaus se vast helppoo onki… Millai tommone polisimiäs vois nii pääst sin toise pää sissää, konnei se likikä ain luanaa eres lääkäriltkä?? Kysy vaa… Ihmine o sukkela pakkaus, joka venkaloittee ittes vahettuu ain tilantee mukkaa. Nähryks o tullu tämäki mont kerttaa.

Tyäelämäst muista vaik kui mont kommervenkkist trykkii, ko hoitajan o klaarannu etukättee !plääkäril kummost pellii potilas pittää ja kui ollakkaa sit kiarrol, iha kohkoki potilas vastailee valla skarppin lääkäri kysymyksii. Siin viärel ei voi mukko tyhjää niäl ja tuntee ittes valla koffeliks. Tuntuu et lääkäriki kattoo ninko hiukka eppäilis et kukako se ny täs kohkottanu onka?? Ei silti sentää…

Onneks ny tos Kauhajoje klummis polisi pääsi vappaaks syytöksist. Miälest stää ei silti sekkää pois saa koskaa tai ainaska helpol, vois aanail. Täs ny kyl jo aviisis oli et hovvii siinki jutus jourutaa, ko ommaiset stää kinnuu ny kumminki.

Ja sit nua hoitajai kummalliset troppitempaukset. Millai lainka hoitohommii o päässykkä tommossii ihmisii, jokka ei suajel elämää vaa lykkääki troppei yliänkes taik pistelee aineit iha millai sattuu ilma mittää meininkii taik vois sannoo et tappamismeininkil. Huh huh, ei millää voi toreks uskoo…. Mist ne oikee o niit troppei saanu sillai, ettei kukkaa ol muka mittää eppäilly eres?? Saas nähr mitä viä paljastuuki raastuvas?

Sillo mu sairalavuasinani ei tämmöne olis tullu kuuloonka. Jokakikine myrkkyviiva tällättii merkate listaa eikä se lista saanu jäär juurka knaftiks. Kaikki tropit oli lukkui takan ja myrkkykaapis osa viäl toistenki reikeleitte takan. Avvaimet oli ain suuksööterska fikuis ja joka pilleri tällättii kriivate monnee paikkaa. Lääkekaappi oli tip top reeras ja apteekkari kävi se viäl syynäämäs ja stemmaamas tämä täst. Must ainaki tuntuu et kii olis jääny koht, jos jottai filunkkii olis freistannu.
Kaikkii stää tulleeki funteerattuu…

Ny sit ilosempi miini naamal ja euroviisuu valkkaa. Suame erustajjaa kevvääl Norjaa meinaa ja viime viikovaihtee keissui siäl Tampereel. Itteki eläkeläisen olis luullu et ”hullun humpast” olis ollu miälee, mukko soli nii mautoi ja kauhee. Kaike kukkuraks se soittopeli hajottamine säpäleiks oli huanoo esimerkkii nii vanhoilt äijilt. Anteeks, mutte tykänny lainka. Muutamas laulus oli nii kamala meno, kimitettii ja kiljuttii niättei millää saanu yhtää sanoist kii ja iha korvist sattu ninko se kirjavuure faartti silmistäkki. Kuukuiskaajil oli must reipas ralli tyälki ellää. Tiär hänt, passaak sit suurel kahjal Euroopas, mut luulis ny kumminki. Flikat nättei ja hanuriki soi just sillai melkei nykyaikasesti ja kai nuartenki miälee. Ja nii suamalaist… stää, ko vuasii takas oikee perättiinki. Sikko se taustasakki viäl hiukka tyyrätää pyssyy plassillas laulamas ja viulistiki lakkaa pomppoilemast liia kans, ni eik siit sit passeli tulis?

No tuli täs ny paasattuu ninko Ruuneperi, muttei se kai haittaa ko just tänäpä fleijaa flakut Ruuneperil ja tortut tekkee kauppas…

Ulla Leino

5.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva