Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Työttömyyden odotetaan kasvavan Porin seudulla

Kuntapäättäjät odottavat työllisyystilanteen heikkenevän vielä Porin seudulla, ilmenee työ- ja elinkeinoministeriön ja Kuntaliiton tilaamasta Aluebarometri-tutkimuksesta, jossa on haastateltu otosta virkamiehiä ja luottamushenkilöitä jokaisesta kunnasta.

 

Satakunnan kehitysnäkymät ovat barometrin mukaan kohentuneet, kun ne vielä keväällä olivat erityisen alhaalla.

Kielteisintä kehitystä Tilastokeskuksen tekemässä tutkimuksessa povataan Porin seudulle erityisesti työllisyydessä. Tutkimuksessa todetaan, etteivät talouden ja työllisyyden näkymät ole niin synkät kuin keväällä, mutta näkymät ovat edelleen keskimääräistä huonommat.

Arviot työllisyyden kehityksestä ovat aluebarometrin mukaan useimmilla alueilla negatiivisia. Ne ovat jopa vuosien 1991 ja 2001 arvioita heikommat Helsingin metropolialueella, maakuntakeskuksissa ja muilla kaupunkiseuduilla.

Maakunnista Uudenmaalla, Etelä-Karjalassa, Pohjois-Savossa sekä Pirkanmaalla nähdään työllisyyskehitys keskimääräistä heikompana. Keski-Pohjanmaalla, Lapissa, Etelä-Pohjanmaalla ja Pohjois-Pohjanmaalla työllisyyden arvioidaan kehittyvän myönteisemmin kuin muualla Suomessa.

Satakunnassa ongelmia povataan niin kuntiin kuin yrityksiin.

Kuntien verotulojen odotetaan vähenevän ensi vuonna niin Porin seudulla kuin maakunnan muissakin kunnissa, ja velkamäärä kasvaa. Monessa kunnassa ennakoidaan myös tuloveroprosentin korotuksia seuraavien 2-3 vuoden aikana.

Osa kunnista vähentää investointejaan, ja osa korottaa taksojaan. Enemmistö kunnista uudistaa palvelurakenteitaan, ja jokunen kunta lomauttaa tai irtisanoo henkilöstöään, barometrissa arvioidaan.

Teollisuuden investointien kuntapäättäjät arvioivat Satakunnassa vähentyvän tänä vuonna, ja myös kauppaan ja palveluihin odotetaan supistuksia erityisesti Porin seudulla. Sen sijaan asentorakentamisen odotetaan vilkastuvan.

UA

3.2.2010 15:22

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva