Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Satakunta matkaan lähtijää

Kuva: Satakunta matkaan lähtijää

Olympiakomitean valintaseula Vancouverin talviolympialaisiin oli niin väljä, että mukaan pääsivät kaikki niin kutsutusti kynnelle kykenevät. Karrikoiden voidaan todeta, että lajiliittojen esittämät urheilijat menivät läpi ikään kuin seulassa ei olisi ollut sitä sihtiosaa laisinkaan. Varsin heppoisin näytöin mukaan pääsi useampikin urheilija, mutta eipä sillä väliä, koska kisat ovat toisella puolen maapalloa, joten rahasta ei ollut kiinni?

Osalle kisavalinta tuli palkinnoksi elämäntyöstä kilpaurheilun hyväksi, mutta positiivinen asia on se, että isojen kisojen opintomatkalle pääsi useampikin urheilija. Nämä valinnat ovat kuin pistäisi tulevaisuutta ajatellen rahaa sukan varteen ja korkojen nosto tapahtuu vuoden 2014 Sotshin talvikisoissa.

Otetaanpa ensin käsittelyyn ne urheilijat, jotka meikäläisen mielestä saivat kisamatkan lajin eteen sisukkaasti töitä tehneenä. Taitoluistelija Ari-Pekka Nurmenkari putosi jopa Tallinnan EM-kisoissa lyhytohjelman jälkeen, joten jos häntä olympialaisissa Pasific Colisseumilla haluaa nähdä, niin on valmistauduttava seuraamaan miesten lyhytohjelma – sen jälkeen ei Suomipoika kisoissa luistele.

Hieman ottaa pannuun se, että Mikko Ronkainen valittiin kumparelaskuun täysin vanhojen näyttöjen perusteella. Näin maapaikan Suomelle hankkinut Harri Kyllönen syrjäytettiin kylmästi. Pitää nimittäin ottaa huomioon, että Ronkaisella oli mahdollisuus hankkia itselleen se neljäs maapaikka, jossa hän ei onnistunut. Olen toki hiljaa silloin kun Ronkainen tuo kisoista mitalin – muuten en!
Maastohiihdon osalta en valintoihin puutu, sillä mielestäni oli viisasta valita opintomatkalaisiakin, sillä se poikii. Kirsi Perälä, Krista Lähteenmäki ja Riikka Sarasoja jopa ansaitsivat valintansa. Miesten puolelta on taas paha heittää kotisohvalta perusteita sille, että mukana ovat Lasse Paakkonen, Lari Lehtonen ja Juha Lallukka.

Lue Jarmo Liuhalan koko urheilukolumni tiistain 2. helmikuuta Uudesta Ajasta.

 

2.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva