Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Kisakuumetta

Kuva: Kisakuumetta

Se on sitten jo helmikuu. Suomalainen talvi on pitkästä aikaa näyttänyt oikein kunnolla talvelta. Eräs parikymppinen nuorimies jo herkesi kyselemään, että mikä ihmeen ilmiö tämä nyt on. Upeaa valkeaa lunta ja pakkasta viikkokausia yhteen putkeen. Lisäsi vielä, ettei hän oman parikymppisen elämänsä aikana ole vielä kertaakaan päässyt kokemaan tälläistä. Tässä tapauksessa täytyy paino laittaa sanalle päässyt, sillä nyt on todellakin päästy nauttimaan perinteisestä talvesta. Luoja sellaista luopiota varjelkoon, joka ei kuluvana talvena vielä ole suksille vauhtia antanut. Liikuntaa opettavan näkövinkkelistä luoja on antanut meille suomalaisille aivan uuden mahdollisuuden. Näytetään nyt niille suomalaisen huonokuntoisuuden mainostajille närhen munat ja luistellaan, hiihdetään ja ulkoillaan itsemme oivaan vireeseen uudelle vuosikymmenelle.

Tunnustuksellisena hiihtoniilona täytyy taas kerran nostaa esille asia, joka tiernapoikamaisesti sydämelleni käy ja ottaa todella sosialidemokraattisen luonteeni päälle. Joka armas talvi, kun vihdoin ja vaivalla saamme latuverkostomme hiihdettävään kuntoon, joku koirankävelyttäjäkansamme edustaja katsoo oikeudekseen taluttaa Turreaan laduilla. Siinä on sitten laduilla erilaisia tassunpainaumia poikineen. Onhan se hieno asia, että ihmiset liikkuvat ja liikuttavat myös lemmikkejään, mutta talviaikana ladut pitää kyllä rauhoittaa hiihdon harrastajille. Toinen innokas latuver-koston tuholaisjoukko on tietty moottorikelkkaileva porukka, joka katsoo oikeudekseen vuosi toisensa jälkeen ajaa ladut tuusan nuuskaksi. Toisaalta tuntuu, että homma on välillä jo ihan tahallista kiusantekoa. Toivotaan, että myös tämä joukko kasvaa joskus aikuisiksi.

Meillä Satakunnan pyhäjärviseutulaisilla tulevaisuuden kompassissa neula heilahti alkuvuodesta uusiin koordinaatteihin. Kuntaliitoskuviot olivat aamenta vaille valmiit. Nyt jätettiin lopullinen ”tahdon” sanomatta ja katsellaan siten syvemmällä seurustelulla jatkoa. Muistan hyvin jo viitisen vuotta sitten hehkuttaneeni mahdollisen kuntaliitoksen tuomasta alueellisesta voimavarasta Euran seudulle. Siinä vaiheessa vielä suuressa innostuksessani olin ottamassa myös Lappia kuntapalapeliimme mukaan. Nyt viitisen vuotta myöhemmin asioiden saamien käänteiden jälkeen pienestä pettymyksestä huolimatta on jollain tavalla kuitenkin huojentunut olo. Tällä hetkellä tehdyllä liitoksella emme olisi pystyneet lähellekään vastaamaan niihin haastaviin tavoitteisiin, joihin liitoksella ja sen vaikutuksella pyrittiin. Näillä päätöksillä vaikutetaan nimittäin alueemme ihmisten jokapäiväiseen elämänmenoon aivan oleellisesti. Kovissakin päätöksissä pitää pystyä olemaan rehellinen, niin itselleen kuin ympäröivälle yhteiskunnalle. Elämä jatkuu joka tapauksessa, yhdessä ja erikseen.

Suomalaisen sosialidemokraattisen kansan keskuudessa alkaa kisahuuma kohota. Runsaan viikon kuluttua Vancouverissa roihahtaa olympiatuli ja urheilevan maailman katseet kohdistuvat taisteluun kullasta ja kunniasta. Siinä se helmikuu sitten mukavasti vierähtääkin, sillä kisat päättyvät kiekkofinaaliin kuun viimeisenä päivänä. Valitettavasti Suomi ei tuossa finaalissa pelaa. Perusoptimistisesta luonteestani huolimatta joudun olemaan sitä mieltä, että iso naapurimme Venäjä lyö kiekkokaukalossa muille luun kurkkuun. Finaalissa se nujertaa isäntämaa Kanadan jatkoajan jälkeen. Yhden vedon olen jo henkilökohtaisesti kisojen tiimoilta lyönyt. Olen ilmoittanut Virpi Kuitusen ottavan vähintään yhden kultamitalin kisoissa. Kaveri tarrasi heti täkyyn ja antoi vielä viestikisankin mukaan. No, mahtuu se panos varmasti sinne baarikaapin puolelle.

Alkukesän puoluekokouksenkin osalta alkaa pikku hiljaa kisakoneisto heräillä. Toki se meillä, vakaalla ja vastuullisella, on vielä hiljaista verrattuna Keskustajoukkojen puheenjohtajasirkuksen nousevassa aallokossa. Saapi nähdä, onko puheenjohtajakuvioissa samanlaista meininkiä kuin meillä pari vuotta sitten. Mielenkiintoista on myös nähdä, millaisen roolin media ottaa kevään aikana kommentoidessaan ja ohjaillessaan Keskustan puheenjohtajakisaa. Toivottavasti myös kritiikki ja viiltävät analyysit ovat edes lähelle parin vuoden takaisten kaltaisia.

Hiihdellään. Hyvää perinteisen kunnon talven jatkoa.

Harri Lehtonen

2.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva