Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Porissa kampanjoitiin ydinvoiman lisärakentamista vastaan

Kuva: Porissa kampanjoitiin ydinvoiman lisärakentamista vastaan

Suomen luonnonsuojeluliitto, Natur och Miljö, Maan ystävät, Luonto-Liitto ja Greenpeace kannustavat suomalaisia äänestämään ydinvoiman historiaan.

Porilaiset Jani Laurila (oikealla) ja Jouni Iisakkala sitoutuivat äänestämään ydinvoiman historiaan.

Järjestöt ovat käynnistäneet kampanjan, jossa ihmiset sitoutuvat äänestämään vuoden 2011 eduskuntavaaleissa sellaista kansanedustajaa, joka eduskunnassa äänestää ”ei” uusille reaktorihakemuksille.

Kampanja käynnistyi maanantaina 16 paikkakunnalla, joista yksi oli Pori. Maan ystävät aloittivat sitoutumisten keruun Eetunaukiolla, ja paikalla oli myös äänestyskoppi.

Eetunaukiolla kampanjoivat saivat paitsi myönteistä kannustusta ja nimiä listaansa myös kiukkuisia huuhtoja ohikulkijoita, kuten ”menkää pojat kotiin” tai ”viette ihmisiltä energian pois”.

Maan ystävien Tapio Solala myönsi, että ydinvoiman äänestäminen historiaan on haasteellinen tehtävä tässä maakunnassa, varsinkin kun nykyisistä kansanedustajista enemmistö kannattaa ydinvoimaa.

Moni ydinvoiman puolestapuhuja vetoaa myös ydinvoimarakentamisen työllistävään vaikutukseen, mutta loppujen lopuksi esimerkiksi Olkiluoto 3 on työllistänyt verraten vähän suomalaisia, Solala huomauttaa.

Ydinvoiman tilalle esitetään energian säästöä, energiatehokkuutta ja uusiutuvia energiamuotoja, kuten tuulivoimaa.

– Nyt lähtökohta on, että energiaa tuotetaan niin paljon kuin on kysyntää, mutta kysyntä kasvaa loputtomiin, ja jos siitä lähdetään, raja ei tule lainkaan vastaan.

– Pallo on kuitenkin rajallinen.

Tapio Solala kannattaa turhan kulutuksen vähentämistä ja hyvän elämän määrittelemistä jonain muuna kuin pelkästään aineellisena hyvänä.

Äänestyskampanja jatkuu pitkin kevättä ja lisäksi on luvassa muutakin toimintaa, esimerkiksi kansainvälisen tason seminaari Raumalla ja iso valtakunnallinen mielenosoitus.

Heli Kokko

 

2.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva