Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Metalliliiton alueen demarit: ydinvoimalalupa kaikille hakijoille

Kuva: Metalliliiton alueen demarit: ydinvoimalalupa kaikille hakijoille

Metalliliiton sosialidemokraatit liputtavat ydinvoimalaratkaisussa avoimesti kolmen uuden luvan puolesta.

Metallin Varsinais-Suomi-Satakunta aluejärjestön raumalainen puheenjohtaja Janne Vainion (sd) mukaan syksyllä eduskunnan päättäessä ydinvoimalaluvista, kansanedustajien tulisi ymmärtää, että luvilla on iso vaikutus työllisyyteen ja elvytykseen.

- Erityisen suuri vaikutus luvilla olisi vientiteollisuudelle. Toimitusvarman ja edullisen energian saannilla saataisiin parannettua kilpailuasetelmia ja vähennettäisi paineita teollisuuden Kiinaan siirtymiselle, perustelee Vainio.

Hänen mielestään kukaan ei voi sanoa ei, jos jokin yksityinen taho haluaa investoida parantaakseen kilpailukykyä ja turvatakseen sitä kautta työpaikkoja.

Vaino painottaa kilpailun maailmalla olevan kovaa ja siihen voidaan Suomessa vaikuttaa itse kohtuuhintaisen energian saannilla ja hänen mielestään luvan antaminen kaikille kolmelle luvan hakijalle olisi todellista elvytystä.

- Suomen metalliteollisuudessa on paljon tuoteryhmiä, joiden loppuhinnassa sähkön vaikutus loppuhintaan on 40 prosenttia.
Lisäksi hän pitää ydinvoimalarakentamista ympäristötekona, koska tuotannon viemistä maihin, joissa ei kanneta ympäristövastuuta Vainio pitää vastuuttomana.

Hänen mielestään myöskään tuulivoimasta ei ole vaihtoehdoksi ydinvoimalle, koska syöttötarifit tulevat kuitenkin jokaisen veronmaksajan maksettavaksi ja sekin täytyy muistaa, että tuontisähkön osuus on 14-20 prosenttia.

- Tuontisähkön hinnan epävakaus ja saatavuusriskit vaikuttavat myös Suomeen tehtäviin investointeihin. Ydinvoiman lisärakentamisella riskit saataisiin suomalaisten omaan päätöksentekoon.

Satakuntalaisena hän pitää tärkeänä, että Olkiluodon nelosyksikkö saa luvan, kun alueen infrastruktuuri on jo valmiiksi rakennettu ja TVO:lla on osaava henkilökunta projektia varten.

Valtioneuvoston piti alun perin tehdä esitys rakennusluvasta maaliskuussa. Nyt esityksen tekeminen on kuitenkin viivästymässä, Loviisan periaatepäätöksestä tehdyn valituksen johdosta parilla kuukaudella.

Jouko Veijonaho

Eduskunnan käsittelyyn valtioneuvoston esitys tulee syksyllä, jolloin eduskunta voi joko hyväksyä tai hylätä hallituksen esityksen.

2.2.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva