Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Köyliö jäi yhdistämisen kariuduttua hankalaan rakoon

Kuva: Köyliö jäi yhdistämisen kariuduttua hankalaan rakoon

Köyliön Sosialidemokraattien puheenjohtaja ja kunnanhallituksen jäsen Markku Reunanen on eritäin pettynyt uuden Euran perustamisen kariutumiseen, vaikka tulos oli nähtävissä jo aikaisemminkin.

- Olisin odottanut, että kiistanalaisista asioista olisi tosissaan ja vakavasti vielä neuvoteltu.
Ohjausryhmän ulkopuolelta neuvotteluja seurannut Reunanen näkee, että neuvotteluteitse luottamuspula olisi voitu välttää.
- Nyt tavoitteena on päästä sote-yhteistyöhön vuoden 2013 alusta alkaen, mutta ainakin minä tulen esittämään, että neuvotteluja Euran kanssa käytäisiin tiiviimmästäkin yhteistyöstä. Voitaisi ajatella, että edettäisi kuntaliitokseen asti. sanoo Reunanen.
Reunanen sanoo Köyliön joutuneen aika hankalaan asemaan, kun viime ajat on suunniteltu kaikki toimet uuden Euran toteuttamiksi. Tämä on johtanut siihen, että viranhaltijat on viety tässä prosessissa minimiin ja nähtäväksi jääkin, tullaanko nykyhenkilöstöllä pidemmän päälle toimeen.
- Keinot ovat vähissä, kun aletaan tasapainottaa  taloutta. Samanaikaisesti henkilöstöä on pakko ottaa lisää eläköitymisenkin takia.
Reunanen pelkää, että tilanteen takia Köyliössä joudutaan tekemään rankkojakin ratkaisuja. Isommassa kunnassa näiden ratkaisujen tekeminen olisi ollut Reunasen näkemyksen mukaan helpompi.

Henkilöstöpulan hän näkee rassaavan kaikkein pahimmin teknisellä- ja sosiaalipuolella. Sosiaalitoimessa hän sanoo palvelujen jo tökkivän, kun esimerkiksi kotipalvelussa on pulaa tekevistä käsistä.
- Nyt on kehitetty vain uutta Euraa ja kaikki tavanomainen kehittäminen on panostettu siihen. Nyt on pakko ottaa oman kunnan kehittäminen jälleen päätehtäväksi, Reunanen painottaa.
Hänen mielestään Köyliö joutuu kärsimään siitä, että kaksi suurempaa kuntaa irtautui hankkeesta.
Reunasen mielestä lähtökohta sote-yhteistyöneuvotteluillekaan ei ole kovin hyvä, kun neuvottelupöytään kuitenkin istuvat samat henkilöt.
- Näin siitä huolimatta, vaikka takana onkin aito tahto. Sen toteutuminen olisi kuitenkin nyt alueelle paras vaihtoehto.
Reunanen korostaa yhteistyötä terveyskeskusten välillä jo nyt tiivistetyn, mistä olisi lyhyt askel siirtyä yhdessä toimimiseen.
- Henkilöistä ja asenteesta jatko on nyt paljon kiinni, uskoo Reunanen.

Jouko Veijonaho

22.1.2010 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva