Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Parempaa uutta vuotta!

Kuva: Parempaa uutta vuotta!

Vuosi vaihtui ja tämä hyvä Uusi Aika vaihtui kaksipäiväiseksi. Tähänkin tilanteeseen, ei itse aiheutettuun, on vaan sopeuduttava ja niinhän tulee tapahtumaan. Ja politiikan menon kriittinen tarkkailu jatkuu myös.

Elämänmenon muuttumista Suomessa voi toki tarkkailla monella tavalla, vaikkapa kirkollisia uutisia lehdistä lukemalla. Juuri kastetuilla lapsilla ja hautaan saatelluilla vanhuksilla on nykyään kovin paljon samanlaisia etunimiä. Nyt ovat muodissa vanhat perinteiset suomalaisten nimet, mutta toisaalta myös kovin ulkomaalaisperäiset tai tekemällä tehdyt kotimaiset. On voinut myös panna merkille, että vanhoiksi nykyään ihmiset elävät. Satavuotias päivänsankari ei enää ole harvinaisuus hänkään. Jos jätämme laskuista pois erään hengellisen liikkeemme vahvimmat seudut, niin perheiden lapsilukukin taitaa olla korkeintaan hyvin hienoisessa nousussa. Kerrottakoon tässä lopuksi vielä vanhan karkkulaisen Laikkon Jussin vastaus professori Virtarannalle tämän ihmetellessä Jussin suurta lapsilukua, 16 lasta. ”Nin, kahret valimet on ollu” selitti Jussi. Niin sai tiedemies hakemansa vanhan murresanan ja mekin tiedämme nyt, että Jussilla oli ollut kaksi vaimoa.

Alkaneen vuoden aikana Kepulla ja meillä on puoluekokoukset. Ja kuten asiaan kuuluu, puheenjohtajan valinta on niissä myös asialistalla. Kovin erilaisista lähtökohdista sitä aletaan käsitellä. Kepun kohdalla voi palauttaa mieliin myös historiaa jo senkin takia, että Paavo Väyrynen on ilmoittanut huonosti peitellystä kiinnostuksestaan mainittua tehtävää kohtaan. Näin on jo ennestäänkin sameaksi käynyttä vettä Kepussa sekoiteltu vielä sekaisemmaksi. Muistanemme ajan, jolloin Väyrynen luopui puheenjohtajan paikalta vapaaehtoisesti. Ilmeisesti kuitenkin sillä mielellä, että seuraajakseen määräämänsä Esko Aho kiltisti tottelee vanhan isännän käskyjä. Näinhän ei ollenkaan käynyt, vaan Kepu sai voimakastahtoisen puheenjohtajan ja me muu Suomen kansa sitten aikanaan ylimielisen pääministerin, jonka hallituksen kuristustoimet vieläkin muistamme.

Onko vanhassa nyt vara parempi, kun Vanhasessa ei sitä enää ole, kas siinä kepulaisille mietittävää. Ja juntattavaa myös, sillä sitä ympärivuotista urheilulajia on kaikkien puolueiden kokouksissa aina harjoitettu. Ja mitä kiivaammin se on kiistetty, sitä kiivaammin sitä on harjoitettu. Viimeistään syksyllä jo sitten nähdään, saiko Kepu veret seisauttavan vai liikkeelle panevan uuden puheenjohtajan. Nähdään kyllä myös se, onko Kepun tulevaisuus kiveen hakattu vai tuppeen sahattu.

En oikein jaksa uskoa, että väki demareidenkaan puoluekokoukseen menisi niin syvän hiljaisuuden vallitessa kuin nyt eletään. Liekö se perinteinen puheenjohtajaehdokas jo saanut maakunnissakin kannattajansa liikkeelle. Tässä vaiheessa se näkyisi tai on näkynyt jo syyskokousten valinnoissa ja myöhemminkin valittaessa puoluekokousedustajia. Tätäkin sopii seurata, sillä kyllä tuo vaatimus veret liikkeelle panevasta puheenjohtajasta koskee myös meitä. Ja ihan riippumatta siitä, valitsemmeko hätäisesti heti kahden vuoden koeajan jälkeen uuden. Vai katsommeko ainakin toiset kaksi vuotta lisää, jos vaikka valoa tunnelin päästä alkaisi vähän enemmän näkyä.

Hämäläisestä hitaudesta on esitetty lukuisia vähemmän mairittelevia määrittelyitä. Hämäläisiä on sanottu jähmeäliikkeisiksikin ja todettu, että esimerkiksi pohjalainen on kerinnyt ideoida, toteuttaa ja katuakin toteuttamaansa kun hämäläinen vielä jahkailee. Tällaisia hämäläispiirteitä löytää Vanhasen toisen ja viimeiseksi jäävän hallituksen taivallusta, paremminkin rämpimistä, seuraamalla. Olemme saaneet kuulla, että kyllä siellä oppositiossa on helppo ladun sivusta huudella. Jätetään nyt sitten huutelematta ja annetaan Suomen Yrittäjäin keskusliiton toimitusjohtaja Jussi Järventauksen painavasti todeta, että työ- ja selvitysryhmiä kyllä piisaa mutta niiden tulosten odottelu ei nyt riitä. Toimiin pitää ryhtyä nyt eikä vasta seuraavien vaalien jälkeen. Selvää puhetta vaan kuuleeko hallitus?

12.1.2010 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva