Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jallaat likkoo…

Kuva: Jallaat likkoo…

Jaa et mist ny mahtaa ol puhe?? Funteerasi täs koht uure vuare alkais ottaa framil yhre viktise asja, yhre monist. Se tuli miälee, ko itte kävi täs joku päivä hoirattamas kinttujani. Ei silti, mul soo semmone säännölline nautinto ja samal täs etukättee koita saar kintut pyssyy reeras tota vanhuut varrotes. Sillo tyäelämäs jourui pakostakki tekemissii tämä täst kamalai kinttui kans, niitte, joit ei koskaa ollu millää lail hoirettu. Kerranki sillo vanha kirra aikaa, muista yhre pappa, ko tuli meil osastol kimaroitteva varpaas kans. Siin sikko stää jallaa tukkoo avasi, livotteli pikkuhiljaa, ni mitä siält paketist näkykä?? Mustaa, ruskahtavvaa märkääki pruiskahti ja yks varvas oli iha irti ja jäi pinsetteisii kii, et tämmössiiki... Tämänki pappa oli kippeit kinttujas käsketty vetes pittää ja sillai oli kuulemma tehnykki joskus, mut vissii oli se hoito jo ollu myähäs. Monil vanhuksil oli vääntyneit varpait, paksuntunneit siänisii kynsii, suamumaisii ja porreisii kuivii käntäpäit ja vaik mitä.. Kyl viime vuasin o kai laitoksiski tällätty oikee jalkahoitajai toimest kinttui reerate mahrolliisuuksie mukkaa. Se vaa ettei kovi krapistunneit ja pahaks päässeit ennää juurka paljo saar helpattuu. Täs ny koita saar sanottuu et kinttujes hoitamine maksaa kaikki se raha ko ajjaanki sit loppuje lopuks takas ja helppaa elämää vanhan ja liikkeel pääsyy pitempää.

 Miähet, jokka ny ei kovi ussei sunka jalkahoitoo men, sais ottaa ittees niskast kii ja alkaa ny kumminki itte syynät konttejas sil silmäl, et tarttisko vaik jottai tehr?? Nua veteraanit sentää saa kolme hoitoo vuares ilmatteeks ko vaa ymmärtää hakkee. Mahtaak vaa tämäkä asja ol nii ittestäs klaari niil kaikil? Hyvä kunto jallois tekkee terrää koko vanhal miähel. Vai mitä?? Naiset sittemminki tykkää paremmi kinttujas hoitaa, sit nättei varpaitas viisat ja huamat kui o kelvää men taas ettiippäi. Jolsei tykkää taik malt oikee jalkahoitajal men, ni kotonakki se käy kyl valla mainiosti. Jallaat paljuu likkoo lämpymää vettee trykiks aikaa. Sit pehmeel hantuukil kuivaks, hiukka jottai mönjää ja puhtaat löysät tillukkaat jalkaa. Tarpee mukkaa pehmeet kynnekki saa sit klipsastuu paremmi. Tälläi ne kai oortelit o yksikertasimmillas.

Mul putos joskus vuaskymmenii sit junka jallaalleni ja siit astikka o paksuntunnee kynne takkii ollu hyvä syy nauttii jalkahoirost. Siäl tällätää jallaat vihriäisee, hyvähajjuisee ja pehmentävvää vettee, ko estiks o vanhat lakat hinkattu pois. Varrotaa ja praakkaillaa…Kuivataa ja kinnataa kintut !ptelineil. Jalka kerrallas reeraa, fiilataa, höylätää, klipsutaa, krävätää ja välistäi ain taputellaa ja venutettaa. Mitä kaikkii siin oikee!p hommataanki o vaikee kriivat niitte oikeil nimil täs. Sikko näyttää jo hyvält ja tuntuuki, ni valkataa laka färi ja alkaa sutimine. Lakka kuivuu ja jallaat mönjätää ja hiarotaa, talkataanki varpaitte ravot ja sit viäl hiäneet lampaakarvakki fylliks varpait erottellee ja rakoi hoitaa. Tälläi se mennee meil naisil suuripiirtei, hoitaja oma ja kunti miältymykse mukkaa. Miäste karvasii kinttui pallikoitais ja tumpuloires voi ol sit viäl muitaki konstei, ko täs tuli präntättyy. Ränttää men niittenki pruvvaa kumminki.

Moni o vissii tälläi menneen joulun saanu lahjakorti kuka mihinki, jalkahoitoo, naama klanssauksee, kynsie-taik pörrös pirennyksee ja o ne parturit klipsumisseenki maksettui klappui kai !pkriivannu. Steeraushelppii taisi moni saar ja monellaisii muikki huusholleerauksii. Ei mukko lahjat käyttöö, aikoi tillaa ja olo mukavaks. Mää sai lahjakorti kirjakauppaa, kiitos siit…ny sit vaa hakkee se uunimuurauskirja.

Ulla Leino

8.1.2010 08:17

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva