Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Uuden Euran perustaminen voi lykkääntyä kahdella vuodella

Uuden Euran perustaminen sai uuden käänteen Euran kunnanhallituksen puheenjohtaja Harri Lehtosen (sd) esitettyä kahden vuoden lisäajan ottamista, jotta kuntien talous saataisiin tasapainotettua ennen kuntaliitosta tulevaa.

 

Täydellistä tyrmäystä ajatus ei saanut ohjausryhmässä, vaikkakin Köyliön ja Säkylän edustajat halusivat jatkaa hankkeen valmistelua suunnitellussa aikataulussa, jolloin uuden Euran perustaminen toteutuisi vuoden 2011 alusta.

Säkylän kunnanhallituksen puheenjohtaja Juha Nummela (sd) korostaa, ettei siirtäminen ole ohjausryhmän päätettävissä oleva asia. Hän painottaa asian tulevan käsittelyyn 18. päivä kokoontuvissa kunnanhallituksen kokouksissa.

Hän myös painottaa, että siirtoesitys on turhaan kaatunut Lehtosen niskaan. Nummela näkee esityksessä olevan enemmän Euran kunnanjohtajien, Matti Lahtisen ja Antti Jantusen peukalonjälkien.

- Ajatus kahdella vuodella siirtämisestä ei ole mahdoton ajatus. Ei tämä ainakaan demareiden kesken siihen kaatuisi, vakuuttaa Nummela.

Nummela pitää kuitenkin tilannetta siinä mielessä vakavana, että esityksen takana näyttää olevan Säkylä Köyliön terveyskeskuskuntayhtymän kolmannen vaiheen investointien ja koulukeskusinvestointien.

- Se ei ole ongelma, tehdäänkö tasapainottaminen yhdessä vai erikseen, kun talousongelmat löytyvät kuitenkin käyttötalouden puolelta. Koulu ja terveyskeskusinvestoinnit tässä nyt kuitenkin näyttää hiertävän ja niistä me ei anneta periksi, painottaa Nummela.

Talousongelmiin hän näkee ainoan järkevän vaihtoehdon löytyvän siitä, että valtiolta tulee lisää rahaa, muuten joudutaan puuttumaan palveluihin.

Nyt ohjausryhmä esittää kunnanjohtajille annettavaksi tehtäväksi karsintalistan laatimisen, jolla taloutta saataisiin tasapainotettua.

Jouko Veijonaho

8.1.2010 08:09

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva