Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Noormarkussa kaupunkilaisuutta pitää vielä harjoitella

Kuva: Noormarkussa kaupunkilaisuutta pitää vielä harjoitella

Noormarkun Sosialidemokraattien puheenjohtaja Ari Vaitiniemi myöntää vuodenvaihteessa toteutetun Porin ja Noormarkun kuntaliitoksen jälkeen, että kaupunkilaisuutta pitää vielä harjoitella, vaikka hän joskus aiemminkin on ollut kirjoilla Porissa.

- Olo ei muuttunut liitoksen toteutuessa mitenkään. Juhlallisuudet olivat ja menivät, mutta arki on samanlaista kuin ennekin, kuntaliitoksen puuhamiehiin kuulunut Vaitiniemi pohti maanantaina.

Asuinpaikakseen hän kutsuu Porin Noormarkuksi, koska Noormarkku on nyt Porin samanlainen kaupunginosa kuin mikä tahansa muukin.

Vaitiniemen mukaan noormarkkulaisten sulautuminen Poriin on nyt tapahtunut virallisesti, mutta henkisesti sulautuminen saattaa viedä aikaa.

- Tosin vuodenvaihteen jälkeen en ole kuullut noormarkkulaisilta kuin yhden kielteisen kommentin liitoksesta. Muut ovat olleet myönteisiä.

Sulautuminen on tapahtunut nyt myös järjestötasolla, sillä esimerkiksi Noormarkun Sosialidemokraatit on hyväksytty Porin sosialidemokraattisen kunnallisjärjestön jäsenyhdistykseksi. Vaitiniemi puolestaan on valittu Porin sosialidemokraattisen valtuustoryhmän varapuheenjohtajaksi.

Kuntaliitoksen valmisteluun kului aikaa runsas vuosi. Noormarkun entiset päättäjät ovat nyt Porin kaupungin päättäjiä, ja Ari Vaitiniemen mukaan tähän on myös asennoiduttu.

- Asioita hoidetaan nyt samaan tapaan kuin ennenkin, mittakaava Porissa on vain suurempi kuin aiemmin Noormarkussa.
Vaitiniemi on ehdolla Noormarkku-toimikunnan varapuheenjohtajaksi. Porin kaupunginhallituksen on määrä valita toimikunta tammikuun aikana.

- Toimikunnan tehtävänä on valvoa, että liitossopimusta noudatetaan noormarkkulaisten kannalta oikein, ja että esimerkiksi 2,5 miljoonan euron liitosavustus käytetään noormarkkulaisten investointeihin. Budjetissahan tästä on jo sovittu.
Porin hallintokunnat pyytävät toimikunnalta myös lausuntoja Noormarkun aluetta koskevista asioista.

Noormarkun ensimmäisten hankkeiden joukossa on entisen kunnantalon muuttaminen monitoimitaloksi mm. kirjastoa varten.

Jukka Vilponiemi

5.1.2010 08:32

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää EU-vaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva