Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Välipäivii…

Kuva: Välipäivii…

Nii i, välipäiviks pruukataa näit sannoo, näit joulu ja uurevuare vällii jäävii melkei viäl pual pyhäsii. Ainaski meil jo joonis loppuu hoitaneil, kaikil lommaa viättävil aikusil ja noil koululaisillekki. Ja helpommal ne kai pääsee nuat tyäläisekki, ko monel o viä jääkaapisas taik pakkases noit joulusii sapuskoit kuulemma. Ei silti kyl meilki o saatu loorii lämmitel ja kinkustakki o jämät jälliil ja paistoliämi vartoo papusopa keittämist uurevuare jälkee. Etikkaset, jouluset silakkasorttimentit maistuu ja kokonaiste perunai kans valla mainioilt tälläi välipäivin ja o reeras, ettei ko syämää vaa.

Lumetulloo o varrottu ja vissii jokuset kironnukki, mut must just lumitöis voi vaik hiukka tyyrät tota painos nousuu tälläi joulusapuskai jälkee. Ne lykkää kollaa jokka jaksaa ja voi ja sit muut suttii vaa luural tai harjal, mikä ny sit kättee parraite passaa. Ei kai ol pahitteeks vaik men helppaamaa semmost konnei itte ennää lumitöihi kyken. Meillekki olis tyrkyl ollu jo lumeluajii mukko itte ny viäl tykätää niist hommist, mut kiitos kumminki. Kyl seki aika kai täst tullee…

Välipäivin o tullu lujettuu nii vartoomas olleit viikkolehtii ko joulupuki pussist tulleit kirjoiki. Miäst tuntu kovi kiinnostava tua porilaine lentokenttähistoria ja sotaveteraanei muistot, joist kertovil kirjoil oli pukki stää muistanu. Usseempi hyvä elokuvaki tuli yhres vahrattuu oikee kerranki ajjaa kans, samallai ninko nuat jouluset konsertikki, jokka oli tällätty nauhal kuulusteltii kaikes rauhas. Mää e tykkää lainka noist reklaameist prokrammei välis ja siks ussei tälläänki katteltavat nauhal, et sit saa äkkii kellaamal ohitettuu turha tilpehööri. Kyl mää tiärä, et ilma niit reklaameit olis moni hyvä juttu liia tyyris näytettäväks taik jäis valla tulemat. Siin vaa harmittaa se, konnettei sama toonaesittely jää kerttaa ja kahtee vaa pomppaa taukoomati joka vällii. Sillo tällö tullee sentää ain joku semmonenki reklaami joho ei koht väsy.

Välipäivii mahtu meil noitte kyllää menemiste joukkoo oikee höögtiidlinenki fiiraus, meinaa tota kastepriamaa vähäsel suvu tämä hetke viimitteel. Ristiäiset oli tääl Poris ja sylyst syllyy haluttu knöösi nukku kummitätis kainalos koko nimeantotoimitukse ajjaa. Kastekipa vesiki oli tarpeeks lämmint konnei sekkää poikaa juur eres purauttanu, saatikka saanu rääkäsemmää. Ja et san ny sit se nimiki ja sanonki. Soo Kaarle Onni Ilmari. Ans kattoo kui pia ruvetaa Kalleks haukkuu, ko sillai nii ussei niitte nimmei kans konstaillaa. Kaikki viis polvee pääsi potrettii ja sivust syynänneen koko konkkaronkka näytti kovi totiselt ja yli yhreksäkymppine anoppiki vavva sylyssäs valla vapisi. Olikai se totist vähtii ja ainutkertastakki mee suvus. No kaikki meni hyvi siinki. Pappi prohtas oikee lempeesee sävvyy ja täyt asjaa monelt kantilt. Anto hyvvii oorteleit kummeil, vanhemmil, isovanhemmil ja muillekki sukulaisil. Tosi viktist oliski ottaa niist vaari ja muistaa ain piäne Kaarle poja kohral ninko yleensäkki muksui kans nourattaa. Emäntä ja isäntä oli pannu parastas häärätessäs !pkastepriama ettee ja papist ruvete me kaikki saatii siit nauttii.

Enkelikirkkoki kuuluu ain näihi välipäivii meil ja monel muullekki, koska piäni kyläkirkko täytty nykki väjest. Ei voi kyl mukko toret et, kyl löytyy kysymyksee: Enkeleit, onk heit?? klaari vastaus, o ja paljo onki. Enkeleit, jokka o sanasaattajii, turva antajii ja valkee tuajii meil kaikil, ninko pappi siäl enkelikirkos nätisti kahjal klaaras.
Vanha vuasi täs taas väistyy ja uus alkaa. Ilma mittää lupauksii uurel siirryttäis tahro toivottaa onnee tulevaa uutee vuatee ja kiittää kaikkii menneest…

Ulla Leino

31.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva