Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Euran Lasten tammikuussa ennätysmäärä tapahtumia

Kuva: Euran Lasten tammikuussa ennätysmäärä tapahtumia

Eurassa yli kymmenen vuotta järjestetty Lasten tammikuu on kerännyt ensi vuodelle ennätysmäärän tapahtumajärjestäjiä ja tapahtumia.

Kuva: Euran Lasten tammikuu pitää sisällään ohjelmaa kaikenikäisille lapsille. Esimerkiksi Anne Valtonen opettaa vauvahierontaa.

Kunnan kulttuuritoimenjohtaja Sirpa Wahlqvist on erityisen tyytyväinen, että uusien järjestäjien myötä tapahtumat ovat levittäytyneet myös Kiukaisiin, Paneliaan, Hinnerjoelle ja Honkilahdelle.
Käytännössä tammikuun tapahtumat järjestetään yhdistysten voimin, yhteistyössä kunnan kulttuuritoimen kanssa. Nyt mukaan on lähtenyt myös yrityksiä.
- Lasten tammikuun tarkoitus on saada tammikuun tapahtumat elämään pitkin vuotta, kertoo Wahlqvist.
Tähän tavoitteeseen onkin varmuudella päästy ainakin Kansalaisopiston Lasten baletin suhteen, mitä on Eurassa toivottu pitkään. Kansalaisopisto järjestää kevätkauden ajan myös vauvojen värikylpyä ja tenavatouhujumppaa.
Perinteisesti kuukausi alkaa koko perheen uuden vuoden avaustapahtumalla Kauttuan laavulla.
Uutta ohjelmistossa on esimerkiksi kodin turvallisuuspäivä Euran paloasemalla, Arto Järvelän kansanmusiikkikonsertti, jonka jälkeen on mahdollisuus tutustua perinnesoittimiin. Myöskään kierrätysaskartelua ei ole ollut aikaisemmin.
Perinteisempiä tapahtumia ovat esimerkiksi Nuutti-pukkitapahtuma pääkirjastossa, ilmaiset uintivuorot sekä suosittu leivontailta.
Ohjelmapaketti on rakennettu niin, että siitä löytyisi tarjontaa vauvoista koko perheen tapahtumiin. Pääpaino on kuitenkin alle koulu- ja alakouluikäisten tarjonnassa.
Esimerkiksi alle yhdeksän kuukauden ikäisten lasten vanhemmille tai muille läheisille opetetaan vauvahierontaa, jonka avulla vauva saadaan rentoutumaan ja näin saadaan paremmat yöunet.
- Lasten tammikuu on ollut yksi mukavimpia tapahtumia, joka pitää sisällään paljon yhteistyötä. Ainakin minä tulen tekemään kaikkeni, että tapahtuma jatkuisi myös uudessa Eurassa ja toivonkin, että Köyliössä ja Säkylässä alettaisiin jo nyt miettimään ohjelmaa vuoden päähän, sanoo Wahlqvist.
Suurin osa tapahtumista on maksuttomia, mutta useisiin tapahtumiin vaaditaan ennakkoilmoittautuminen, jotta järjestelyt saataisiin onnistumaan. Tarkempia tietoja tapahtumista saa koteihin jaetusta esitteestä tai Euran kunnan kotisivuilta.

Jouko Veijonaho

 

29.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva