Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Paikallisuus, ay-liike ja politiikka pääteemoina vahvistuvat

Tähän asti kolme kertaa viikossa Porissa ilmestynyt sosialidemokraattinen Uusi Aika muuttuu ensi viikolla kaksipäiväiseksi, kuten lehteä kustantavan Ajan Sana Oy:n hallitus kesällä päätti. Säästösyistä johtuva uudistus merkitsee lehdelle myös kasvojen pesua, sillä jatkossa paikallisuus, palkansaajien asiat sekä politiikka otetaan syvempään syyniin rohkeammalla otteella.

 

SDP:n puoluehallitus teki kesällä päätöksen, että puolue kehittää omaa viestintäänsä vähentämällä Uudelta Ajalta ja Oulussa ilmestyvältä Pohjolan Työltä valtion lehtitukea yhteensä 400 000 euroa. Uudelta Ajalta vietiin 200 000 euroa. Niinpä Ajan Sana Oy:n oli ryhdyttävä säästötoimiin, jotka muuttuvat todeksi nyt vuodenvaihteen jälkeen.
Uusi Aika ilmestyy ensi viikosta lähtien tiistaisin ja perjantaisin. Jotkut arkipyhät tosin aiheuttavat tähän muutoksia, ja vuoden aikana tehdään kolme ylimääräistä lehteä. Kaikkiaan Uusi Aika ilmestyy ensi vuonna 102 kertaa.
Lehden tilaushinta putoaa nykyisestä 80 eurosta 65 euroon vuodessa.

Muutos merkitsee päätoimittaja Matti Hirvosen mukaan sitä, että paikalliset uutiset saavat yhä enemmän tilaa Uudessa Ajassa.
- Säästösyistä STT:n uutispalvelut jäävät pois, mikä vähentää valtakunnallisten uutisten seurantaa. Toisaalta valtakunnallista politiikkaa seurataan edelleen UP-Uutispalvelun avulla, Hirvonen kertoo.
Lehdessä panostetaan edelleen vahvasti ammattiyhdistysliikkeen ja palkansaajien asioiden seurantaan sekä SDP:n järjestötoimintaan unohtamatta esimerkiksi satakuntalaista kulttuuria ja urheilua.
- Kun vuodenvaihteen muutokseen on valmistauduttu, on ollut ilahduttavaa havaita, että ammattiliitot ja -osastot eivät ole hylänneet meitä, vaan ne jatkavat tai paikoin jopa lisäävät jäsenilleen suunnattuja tilausetuja, Matti Hirvonen sanoo.

Lehden toimituksen tavoitteena on, että tiistain lehdessä kerrataan viikonvaihteen tapahtumia ja uutisia sekä suunnataan katseet tulevaan viikkoon.
Perjantain lehdestä taas pyritään tekemään viikonlopun lukupakettia, jossa syvennetään ajankohtaisia aiheita viikon varrelta.
Päätoimittajan mukaan paikallisuus tulee näkymään myös siinä, että valtakunnallisten artikkelien ohella lehti ottaa omissa pääkirjoituksissaan kantaa maakunnan asioihin.
Lukijoiden mielipidekirjoittelu on vilkastunut Uudessa Ajassa jo syksyn aikana, ja Hirvosen mukaan tätä pyritään lisäämään edelleen.
- Keskusteluareena on avoinna.

Ulkoasultaan Uusi Aika ei muutu oleellisesti. Selvimmin muutokset näkyvät siinä, että lehti muuttuu kauttaaltaan neliväriseksi, pääkirjoitussivu 2 uudistuu, samoin radio- ja tv-sivu.
Tiistain lehti on pääsääntöisesti 16-sivuinen ja perjantain lehti 24-sivuinen.
Nykyisen torstain lehden jäädessä pois Uusi Aika kertoo viikon varren uutisia verkkolehdessään osoitteessa www.uusiaika-lehti.fi.
- Uskon ja toivon, ettei kaksipäiväisyys merkitse Uudelle Ajalle lopun alkua, kuten jotkut ovat povanneet. Pyrkimyksenämme on säilyä kaksipäiväisenä sosialidemokraattisena maakuntalehtenä pitkään, päätoimittaja Hirvonen sanoo.

Jukka Vilponiemi

29.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva