Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Joululaului laulamas…

Kuva: Joululaului laulamas…

Ne kauneimmat joululaulut kirkos enne jouluu o ny laulettu ninko ain enneki jo vuaskymmente ajjaa. Kirkko vaa o vahettunu ja sin o menty mis laulut o ollu passelii aikaa ittel. Ny oli vooros Ruasniäme kirkko. Piäni nätti maalaiskirkko keskel kyllää, vaik silti kaupunkis ollaaki. Pakkane nipisteli, tuuli ploosas ja lunt tuli hissukses, muttei kettää kai haitannu ja väkkee lonsos kirkkoo. Jo ulkoo saatto nähr kynttyläi palava siäl sisäl ja näi toivottava tervetulleeks kahja laulaa yhres kauneimpii joululaului vuan 2009. Tuli nuart ja vanhaa, miäst ja naist, mont tuttuu, viarast eikä passaa unhottaa muksui, joit oliki aikalai. Vavvai omat jokelluksekki ja jottai piänt porruu kuulu ain välistäi.

Alttaril palo kaks paksuu kynttylää ja arventi kynttylät kaikki neljä jo sytytettyn hiukka sivummal yhres joulupunaste kommeitte joulutähtei kans loi tunnelmaa kirkkosallii. Kello löi kolme ja sit aljettii. Pappi jouluseks fiffattun, oli punane kissarusetti ja samafärine tuuki rintafikus, nousi plassiltas ja selliitti mikkä laulut estiks lauletaa. Kanttori kajautti uruil alvu ja sit mentii usseempi laulu perätoukurii ja hyvi tuntu luanaava, eikä juur soraäänii kuullu kai kukkaa. Emmää ainaka…
Meil kaikil oli kirkkoo mennes jo lauluvihkot reeras tooleil vartoomas ja siit vihko alvust ne laulut aljettiinki. Laulettii jouluviattoo ruppeemisest, heinil härkäi kaukalos nukkuvast piänest viattomast ja siit, ettei ränttää hakkee se paremmi valtaa ko klitteriikä vaa pyytää taivaa valloo ja rauhaa pääl maa. Tälläi laulu toises perrää laulettii ja siin samal usko mone meist iha tosissas funteerannee laului pränttii ja sanomaa sisimmässäski.
Sikko pual tuntii oli laulettu piti pappi piäne puhhee. Toi eläkkeel jäävä arkkipiispa terveiset seurakuntalaisil. Siin flauteerattii estiks muksui asjast, niitte oikeuksist ja siit et muistettas antaa niil tillaa tul framil seurakunnaski. Tarkkaa ei sanoi jääny mu miäleeni, mut se kumminki ettei Jeesus pitäny kii oikeuksistas vaa halus tul ihmiseks ihmiste joukkoo. Tätä sammaa sit freistattii soveltaa !ptähä päivää ja mahrollisuutee mee kaikkei voiva antaa ja helpat stää joka tarttee. Sillaiki siin jollailai sanottii et Jeesus o meil veli, Jumala isä ja näiolle meil kaikil o turvallist ja voiraa rauhas !pottaa joulu vastaa omal tavallamme. Tälläi mää ne terveiset ymmärsi.
Laului laulettii sit viä toiset pual tuntii siirtyi hartaist välil ain hiukka ilosempii. Varpune jouluaamun sai vete valluu mone laulaja silmist, mitä liä poismennyt ommaas ittekuki muistellu siin. Joulupuu o rakennettu laulu avas oikee muksui äänet kuuluvil ja selvästi kuuli, et se laulu oli mialune niil. Iha samallai silloko laulettii Syvia joululauluu, kuuluu kirkkait, pehmeit ja nättei naiste korkeitakki äänii. Kanttoriki tälläs parastas, nii rauhallist, lempeet, sointuvaa ja sit taas mahtipontist ja nii tosi juhlavaa. Ne kivat kilkutukset ko laulettii joulukirkkoo menost oli ja kovi !pmu miäleeni. Viimitteeks kerättii kolehti lähetyksel, laulettii kaikil tuttuu jouluvirt enkelist taivaa, joka ilmotti kaikel kansal suure ilosanoma Herramme Kristukse syntymäst. Loppuu viä pappi luki meil Herrasiunaukse ja toivotteli hyvät joulut.
Hyvvää jouluu määki toivota teil iha kaikil, täl mul rakkaal joulumiätteel:
Joulu o tuikkiva kynttyläliäkki tai valkeit tuhansittai.
Joulu o lahja, suuri tai piäni, taik lämpöne ajatus vaa…..
Ulla Leino

22.12.2009 09:15

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva