Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Jääkiekon olympiavalinnat

Kuva: Jääkiekon olympiavalinnat

Todella kiinnostavilta tuntuvat Suomen Leijonien Vancouverin talviolympialaisten valinnat. Parhaillaan Moskovassa olevasta ryhmästä ei montaa pelaajaa Kanadan matkaa tule saamaan, mutta kai Euroopassa pelaavat kiekkoilijat antavat jo nyt näyttöjä kevään Saksan MM-kisoihinkin. Tosin tästä joukkueesta Vancouveriin ei lähde yhtään nykyistä SM-liigapelaajaa. Seikka lienee saletti!

Näyttää olevan erittäin tärkeä juttu ehtiä valitsemaan niin kutsutusti oma joukkue olympialaisiin jo nyt. Voi sitten hieman pullistella, että melkein saman nimilistan saimme kokoon jo puolessa välissä joulukuuta, vaikka manageri Jari Kurri, päävalmentaja Jukka Jalonen sekä apuvalmentajat Timo Lehkonen sekä Risto Dufva julkistivat Leijonat vasta 30. joulukuuta!

Se näyttää kuitenkin olevan satavarma, ettei lopullisessa joukkueessa ole kuin korkeintaan neljä Euroopassa nykyisin pelaavaa. Heistäkin kolme pelaa Venäjän KHL-liigassa, jossa osa joukkueista on jopa Aasian puolella. Ainoa Euroopan sarjassa pelaava mahdollisuus on kokenut Petteri Nummelin, jolla tosin on jääkiekkoilijan tyrä, mutta joka saattaa parantua ajoissa pelkästään levolla. Tosin on siinä mahdollisuus, että Pikkunumppa joudutaan jopa leikkaamaan?

Toinen minimaalinen vaihtoehto on Ruotsissa nykyään pelaava ihmiskuula Antti Pihlström, joka yllätti vuoden 2008 MM-kisoissa liki kaikki asiantuntijat pistämällä seinälle taalamiljonäärejä ja oli selkeästi jopa Suomen silloin paras hyökkääjä. Näytöt eivät sittenkään vieneet NHL-kaukaloihin, mutta samoja otteita Moskovassa, niin se pistää ainakin valitsijat miettimään – tai sitten ei. Meillä on NHL:ssä jo valmiina samanlainen riidankylväjä, Jarkko Ruutu. Moskovan turnauksessa samassa roolissa pelaa myös Leo Komarov. Ruutu ja Komarov pystyvät ärsyttämään vastustajia sanoilla, puheilla sekä teoilla. Komarovin suuri etu on, että hän haastaa myös venäjäksi.

Jarmo Liuhalan koko Kiikaroinnin voit lukea perjantain 18. joulukuuta Uudesta Ajasta. 

 

18.12.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva