Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Puuliitto uskoo sopimukseen perjantaina

SAK:laisen Puu- ja erityisalojen liiton puheenjohtaja Sakari Lepola uskoo, että järjestö saa Metsäteollisuuden kanssa sopimuksen mekaaniseen metsäteollisuuteen tänään perjantaina.
!p–!pUskomme ehdottomasti, että sopimus syntyy.

 


Mika Peltonen
UP-uutispalvelu
Helsinki P !pMahdollisen sopimuksen sisällöstä Lepola ei torstaina suostunut puhumaan. Hänen mukaansa työnantajapuolen kanssa on sovittu, että asioista ei kerrota enempää ennen perjantaita.
!pMarraskuussa Lepola totesi UP-uutispalvelun haastattelussa, että sopimuksen tavoitteena on turvata jäsenten ostovoima. Silloin hän sanoi, että tämä vaatisi useiden prosenttien palkankorotuksia.
!pPuuliitolla on käynnissä myös maatalouspuolen neuvottelut.
!p–!pSiellähän ei ole mitään kiirettä, koska sopimus päättyy vasta tammikuun lopussa.
!pMaatalouteen haetaan erilaista ratkaisua kuin mekaaniseen. Lepolan mukaan lähtökohdat alalla ovat erilaiset, koska työnantaja ei kuulu Elinkeinoelämän keskusliittoon.
!p–!pHeidän kansaan olemme yleensä pystyneet noudattamaan omanlaistamme sopimuspolitiikkaa, mutta eivät hekään rahaa ole kylvämässä.
!pVeneteollisuuden kanssa liitto aloittaa neuvottelut 5. tammikuuta.
!p
Erityisalojen Toimihenkilöliitto Erto ja Teknologiateollisuus tapasivat kiistansa merkeissä valtakunnansovittelija Esa Lonkan sekä keskiviikkona että torstaina. Erto on uhannut nelipäiväisellä lakolla 28. joulukuuta.
!pNeuvotteluja on käyty keväästä alkaen ja ala on ollut syyskuun lopusta lähtien sopimuksettomassa tilassa. Koko alaa koskeva ylityökielto alkoi torstaina. Keskusteluaikaa sovittelijan kanssa on varattu vielä ensi maanantaiksi ja tiistaiksi.
!p–!pTämä on nyt rahakysymys, Erton puheenjohtaja Tapio Huttula totesi torstaina.
!pNeuvottelut eivät näytä helpoilta. Huttula kertoi viime viikolla, että työnantaja yrittää alittaa neuvotteluissa jopa 0,5 prosentin palkka-ankkurinsa.
!pMahdollinen työtaistelu koskisi kaikkia tietotekniikan palvelualan työehtosopimuksen soveltamisalaan kuuluvia yrityksiä. Alan yritykset tekevät ohjelmistoja sekä tarjoavat tietotekniikan käyttämiseen liittyviä palveluja, konsultointia, tietokantapalveluja ja sisällön tuotantoa. Alalla työskentelee noin 42 000 palkansaajaa.
!p
Pankkialan työntekijöitä edustavan ammattiliitto Suoran hallitus kokoontuu tänään perjantaina pohtimaan jatkotoimia työehtokiistassa. Pankkiväen kolmipäiväinen lakko loppui keskiviikkona.
!pUusista neuvotteluista työantajan kanssa ei ole sovittu. Alan ylityökielto jatkuu edelleen.
!pVarapuheenjohtaja Riitta Suonpää ei suostunut torstaina arvioimaan, tuleeko uusi lakkouhka.
!p–!pSiitä päättää hallitus.

18.12.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko äänestää kevään eduskuntavaaleissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva