Staart
Uusi Aika
Itsenäisyydenkatu 39 B, 28100 Pori, Puh. 044-7300 242, tilaukset ja levikkiasiat, puh. 044-7300 250.

Maksulliseen näköislehteen pääset tästä

Uusi Aika

 

Samalla viivalla

Kuva: Samalla viivalla

Suomen jääkiekkomaajoukkue antaa parhaillaan viimeisiä olympianäyttöjään Vancouverin Leijonajoukkueeseen Moskovassa pelattavassa EHT-turnauksessa. Suomi tosin pelaa tänään Prahassa ensimmäisen ottelunsa Tshekkiä vastaan ja sieltä maajoukkueemme siirtyy Moskovaan, jossa se kohtaa lauantaina isäntämaa Venäjän.

Sunnuntain (20.12.) päiväottelussa Suomi kohtaa Ruotsin ja sen jälkeen olympianäytöt Leijonien osalta on annettu. Päävalmentaja Jukka Jalonen julkistaa olympiajoukkueen 30. joulukuuta.

Mutta kaikki eivät ihan samalla viivalla valintojen osalta ole. KalPassa pelaava hyökkääjä Sami Kapanen ei pystynyt vammansa takia lähtemään Moskovaan kisanäyttöä antamaan. Tämä tiesi samalla sitä, että hänen osaltaan Vancouverin matka tyssäsi siihen, koska riittäviä näyttöjä valmennusjohdolle ei SM-liigapeleissäkään ole tullut.

Silti ei sääntöä ilman poikkeusta. Sveitsin Luganossa pelaava puolustaja Petteri Nummelin, 37, ei alavatsavammansa vuoksi pystynyt myöskään lähtemään Prahaan ja Moskovaan antamaan niitä tärkeitä näyttöjä – nimenomaan maaotteluissa.

Jalonen pitää kuitenkin vielä olympiaportin auki Nummelinille. Syy on tosin melkoisen selkeä, sillä Nummelin on parhaimmillaan kiekollisena puolustajana aivan huippuluokkaa, mutta hyökkääjiä Suomella tuntuu olevan riittävästi rapakon takana ja ehkä Moskovastakin joku taklaa itsensä olympiakisoihin?

Joten huipputason puolustajaa Suomi tarvitsee Kanadassakin. Ja sellainen Nummelin kiistatta on, sekä kaiken lisäksi henkisellä puolella kova apu Leijonille. Eivät Kapanen ja Nummelin tosiaan samalla valintaviivalla ole, mutta valmennusjohdon takaportin Petterin tapauksessa jopa ymmärtää.

Kuten Jalonen itse totesi, niin tyhmä ei valinnoissa kannata olla. Näin muuten on.

Mikäli Nummelin tervehtyy täysin, niin hän kuuluu yhä vieläkin Suomen pakkikalustoon. Tosin terveenä hänen pitää ehdottomasti olla!

Lue Jarmo Liuhalan koko juttu torstain 17. joulukuuta Uudesta Ajasta.

17.12.2009 09:00

Tiedotteet

Jakeluhäiriöt

SK:N KANTOALUE Jakelupäivystys
p. 0800 9 6675 (ark. 6.00-11.00, la-su 7.00-11.00)
jakelupäivystys@almamedia.fi
RAUMAN ALUEELLA
Länsi-Suomen jakelu
klo 6.00-16.00 p. 0800 398 336
TILAUSPALVELU
Merja Virtanen p. 044 7300 250
www.uusiaika-lehti.fi

Nyt kysymme

Aiotko käydä maakunnan kesätapahtumissa?

Kyllä Ei
Kuva: Porin sos.dem. Kunnallisjarjesto

 

Kuva: SDP Satakunta

 

Kuva: Turva